17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoPrebolela četrtina, Zasavje že pošteno čez 1500 aktivnih okužb

Prebolela četrtina, Zasavje že pošteno čez 1500 aktivnih okužb

Ob tem, ko so ob našem zadnjem poročanju številke aktivnih primerov okužb s koronavirusom bile na 900, z novim začetkom tedna izpostavljamo številko, ki je po dolgem času presegla tisoč – kot kaže covid-sledilnik je v Zasavju trenutno 1.647 okužb, od teh so z včerajšnjimi testi na novo potrdili 203. Tokrat vse zasavske občine beležijo tedenski prirast.

Litija ima ob novih 109 pozitivnih primerih aktivnih skupno 545, skorajda tik za njo je Zagorje ob Savi, kjer so sicer potrdili več kot pol manj okužb kot v Litiji, a skupna številka je obstala na 522 aktivnih. V Trbovljah je bilo 43 novih primerov, vezanih na včerajšnje testiranje in beležijo okroglih 400 okužb, tudi Hrastnik, ki je v preteklem tednu še beležil upad na tedenski ravni pa izkazuje 100% porast okužb na tedenski ravni – s petimi novimi primeri je število aktivnih primerov naraslo na 180.

Med prebolevniki četrtina zasavskega prebivalstva

Zasavska regija ima znotraj vseh štirih občin po zadnjih podatkih Statističnega urada 56.917 prebivalcev, med njimi pa je, kot je razvidno iz NIJZ-jevih evidenc, 14.126 že prebolelo koronavirusno bolezen, kar predstavlja slabih 25 odstotkov.

Po dveh tednih sprejeli dva nova covidna bolnika

Splošna bolnišnica Trbovlje v letošnjem letu ni beležila še nobene covidne hospitalizacije. Z včerajšnjim dnem pa so na novo sprejeli dva covidna bolnika, ki pa nista na intenzivni terapiji, je razvidno iz covid-sledilnika.

Včeraj je bilo sicer opravljenih skupno 13.803 PCR testov in brisi 6.926 oseb so pokazali pozitivno na covid-19, izvedenih je bilo pa tudi skoraj 112 tisoč hitrih testov, a delež pozitivnih med temi ni znan.

SORODNI ČLANKI:

Kljub rasti okužb Zasavje brez hospitaliziranih covidnih bolnikov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X