24.9 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoPraznik Podkuma v znamenju posodobljenih cest

Praznik Podkuma v znamenju posodobljenih cest

Krajevna skupnost Podkum svoj praznik obeležuje 12. septembra v spomin na vrnitve izgnancev med 2. svetovno vojno na svoje domove. Ob tem so včeraj pri spomeniku žrtvam prve in druge svetovne vojne pripravili slovesnost.

Nastopili so učenke in učenci Podružnične osnovne šole Ivana Skvarče iz Zagorja in pevci s Podkuma, zbrane pa sta nagovorila župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in predsednik KS Podkum Roman Savšek. Navzoč je bil tudi poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Rudi Medved.

Savšek se je v imenu krajank in krajanov zahvalil županu in Občini Zagorje ob Savi za sodelovanje in vse pridobitve, ki izboljšujejo kvaliteto bivanja v tej krajevni skupnosti.

Občina Zagorje ob Savi je lani uredila 750-metrski odsek ceste Podpadež-Osredek, ki je bil zaradi naklona cestišča do sanacije v zelo slabem stanju. Prav tako je financirala asfaltno prevleko ceste v vasi Osredek, za pripravo terena so poskrbeli krajani. Ena od naložb v zadnjih letih je bila tudi nova ograja okoli šolskega vrta, v KS Podkum pa so z dobrim sodelovanjem krajank in krajanov v zadnjih treh letih posodobili še ceste Jurca-Rtiče v dolžini 850 metrov, 250-metrski odsek ceste v zaselek Jazbine in Borovak-Kos v dolžini 520 metrov.
Vsekakor največja pridobitev zadnjega obdobja pa je sanacija državne ceste Sopota-Preska, s katero so krajani dobili sodobno urejeno in varno pot proti Litiji.

 

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...