-- OGLAŠEVANJE --

POZOR, prevare! Trboveljčanka plačala 35 evrov za paket, ki ga sploh ni naročila

-- OGLAŠEVANJE --

Poštar je prinesel paket z odkupnino. Oče naše bralke je nič hudega sluteč plačal odkupnino 35 evrov, misleč, da so otroci že kaj naročili. Pa niso. Podobno kot Trboveljčanki Tjaši se je zgodilo tudi Mojci iz Litije, a k sreči paketa, tam je bila odkupnina 20 evrov, niso prevzeli. Nenaročeni paketi so del nove prevare, ki je v Zasavju menda vse bolj pogosta.

Za nenaročen paket plačali 35 evrov

Pisala nam je Trboveljčanka, ki je dobila paket, ki ga sploh ni naročila. Zanj plačala 35 evrov, v njem pa našla nek kitajski izdelek vreden kakšen evro, dva. Ko je klicala na Pošto, je izvedela, da je teh prevar v Zasavju vse več. Pošiljatelj naj bi bil že dobro znan Packeta international s. r. o..

“Prejeli smo paket neznanega pošiljatelja. Naša odkupnina je znašala 35 evrov. Naročili nismo seveda nič, v paketu pa dobili kitajski izdelek v vrednosti 2 evra. Paket je sprejel in plačal oče, ker je mislil, da smo kaj naročili,” pojasni Tjaša iz Trbovelj. Svojo zgodbo je poslala v uredništvo, da bi prejemnike nenaročenih paketov opozorila pred goljufijo.

Za pojasnila smo poklicali na pošto Trbovlje, kjer navedenega niso komentirali. Uradni odgovor Pošte Slovenija še čakamo.

Povečanje tudi spletnih prevar

Smo pa na njihovi spletni strani našli obvestilo tudi o povečanju spletnih prevar, kjer preko e-pošte, SMS sporočil ali drugih aplikacij za neposredno komuniciranje, potencialni oškodovanci prejmejo sporočilo, da zaradi težav dostava paketa ni mogoča. Pozovejo jih k plačilu dostave paketa – kar pa je seveda prevara. Na Pošti pojasnjujejo, da gre za lažna obvestila in pozivajo k previdnosti.

Zaradi spletne goljufije ob 2.000 evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj lahko predlagate bodoče nagrajence

Priznanja Občine Zagorje ob Savi se ob avgustovskem občinskem prazniku podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali...
-- OGLAŠEVANJE --