-- OGLAŠEVANJE --

Potrjeno je! Končno se ga bodo lotili

-- OGLAŠEVANJE --

Močno dotrajani leseni most čez Savo, v naselju Sava pri Litiji, bo letos končno dočakal obnovo, je potrdila direktorica občine uprave Litija Meta Ponebešek.

Obnova se začne maja

Meta Ponebšek

Javni razpis za izvedbo del bo občina Litija objavila še ta mesec, začetek del je predviden maja, zaključek pa konec leta.

Občina ima izdelano projektantsko oceno vrednosti del, pravi Ponebškova, kakšna pa bo prava vrednost del bodo pokazale ponudbe, ki jih bodo prejeli na razpisu: “Ker gre za star objekt, ki ga pred pričetkom sanacijskih del ni možno dokončno pregledati, lahko pride do odstopanj predvsem pri obsegu sanacijskih del lesenih objektov,” razloži.

Uredili začasno dostopno cesto v strugo Save

Obnova več kot 80 let starega mostu, ki je tudi spomeniško zaščiten, ne bo preprosta. Po besedah Ponebškove bosta sanirana dva betonska podporna stebra, zaradi česar bo potrebno urediti začasno dostopno cesto v strugo reke Save. Začasno bo potrebno tudi poglobiti podvoz pod železniško progo in prestaviti telekomunikacijske kable ter po končani gradnji vzpostaviti prvotno stanje.

Zamenjati bo treba tudi lesene podvozne površine mostu in zamenjati nekatere dotrajane lesene nosilne elemente, sanirati krilne zidove in ograjo izven mostu ter zamenjati kritino mostu.

SORODNI ČLANKI:

Stanje je katastrofalno!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --