-- OGLAŠEVANJE --

Pohodniki, zimska oprema v soboto obvezna!

-- OGLAŠEVANJE --

Tradicionalni, že 35-ti novoletni pohod na Kum bo letos potekal v soboto, 7. januarja. “Pohodniki, zimska oprema je obvezna, saj je napovedano zelo hladno vreme,” opozarja predsednica Planinskega društva Kum Trbovlje Marjeta Bricl.

Startna mesta za pohodnike na Kum, pričakujejo jih okoli tisoč, bodo odprta od 6. ure do 10. ure na mostu čez Savo v Trbovljah, Hrastniku in na Videncah, to je iz smeri Podkuma. Zaradi varnosti bo v tem času veljala popolna zapora lokalne ceste Trbovlje-Lontovž-Kum od odcepa z glavne Zasavke do vrha Kuma. Na pohodu bodo prisotni tudi reševalci Gorske reševalne službe in dežurna zdravniška služba.

Prihodnje leto pohod spet 2. januarja

Foto: PD Nova Gorica

“Snega na Kumu sicer ni, je pa podlaga zmrznjena, zato bo potrebna previdnost pri hoji, sploh pri sestopu v dolino. Pohodniki naj bi se v dolino vrnili še podnevi. Čeprav se pohodniki udeležijo pohoda na lastno odgovornost, bomo neustrezno opremljenim odsvetovali pohod že na startu,” pravi Briclova.

Društvo organizira tradicionalni novoletni pohod na Kum 2. januarja že od leta 1983. Zaradi ukinitve prazničnega dne 2. januarja je od leta 2013 pohod potekal prvo soboto v januarju. “Računamo na to, da bomo pohod drugo leto, če ne bo sprememb praznika, spet organizirali 2. januarja, ko je še novoletno vzdušje,” je še omenila Briclova.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --