-- OGLAŠEVANJE --

Podnevi in ponoči v Trbovlje “glavce” iz vsega sveta

-- OGLAŠEVANJE --

Stvari je treba gledat naprej, pravi Jure Knez solastnik Dewesofta, o tem, zakaj podjetniški inkubator. Že sedaj se je v Zasavju našlo kar nekaj ekip, ki v Katapultu ustvarjajo. Koliko se bo zgodba razširila tudi Knez ne želi prehitro govoriti.

Prednost Katapulta – 15 let izkušenj, znanja in investicij

Ne ponujajo le prostorov, njihova prednost je, da imajo na razpolago znanje in opremo. V zadnjih 15 letih so veliko investirali. Dewesoft je začel iz “nule”. Zgraditi so morali proizvodne kapacitete, nakupiti opremo, vzpostaviti nabavno službo, zbrati ljudi, ki obvladajo proizvodne procese, našteva Knez. To pa so stvari, ki ji ne potrebuje vsako podjetje ločeno.

Knez: “Delajo se lahko različne stvari zelo na hitro in relativno poceni, kar je nekako prednost pred vsemi ostalimi.” 

Pred kratkim so v Dewesoftu investirali v napravo za polaganje elektronskih komponent, vredno pol milijona evrov, pojasni na primeru trboveljski inovator. Sami naprave ne bodo povsem izkoristili, “in zakaj te proste kapacitete ne bi ponudili za ugodno ceno uporabnikom katapulta in svoje stroške znižali” pravi Knez, ki je prepričan, da bodo tako stvari delovale same od sebe.

Kako bo vsebina prišla v Katapult?

Kot že rečeno, v Zasavju so že ekipe, ki so del Katapula. Gledati pa bo potrebno širše. Knez je prepričan, da morajo najprej stopiti na lastne noge in ugotoviti, kaj zmorejo in kaj lahko ponudijo, nato pa korak za korak. “Nihče ne bo prišel do nas in nas pocukal z rokav” je jasno podjetniku, da bodo, tako kot pri vsakem drugem poslu, kot pravi, tudi tokrat morali privabljati k svojem projektu.

V Katapultu bodo uredili tudi nekaj bivalnih prostorov. Tako bi v Trbovlje lahko prišel kdorkoli iz kjerkoli in v prostoru bival in ustvarjal.

Katapult

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --