-- OGLAŠEVANJE --

Po mesecu dni: Na “nikogaršnji” zemlji lahko smetijo

Od objave našega prispevka o kupih smeti na Ojstrem je minilo že več kot mesec dni, stanje pa še vedno ni takšno, kot bi moralo biti.

-- OGLAŠEVANJE --

Po enem mesecu okoli košev še vedno polno smeti, začeli smo komunikacijo z redarstvom in občino, medtem pa je NEKDO smeti okoli košev vendarle pospravil. Koši ostajajo polni do vrha.

Da bi sploh izvedeli, kdo je odgovoren za smeti in koše na tem mestu, smo poklicali Sebastjana Zmrzljaka, vodjo Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje. Povedal je, da o smeteh pred našim klicem niso bili obveščeni in nam zagotovil, da bodo zadevo preverili.

Kdo je pospravil smeti okrog košev?

Smeti še vedno ležijo naokrog
Smeti so odgovornost tudi vsakega posameznika.

Kupa smeti okrog košev danes ni več, koši pa so še vedno polni do vrha.

Zato ponovno pokličemo na Medobčinski inšpektorat, kjer izvemo, da so si zadevo ogledali. Prekrška niso ugotovili, so pa vseeno pozvali RTH naj v prihodnje skrbijo za čiščenje območja in praznjenje košev. Odgovor s strani rudnika še čakajo, je pojasnil Zmrzljak.

RTH: “Smo skrbeli, a so nam prepovedali”

rth5Pokličemo še na rudnik, kjer končno izvemo, da so klopi in koše postavili v začetku leta 2014. Za urejanje območja, kamor spada tudi praznjenje košev, so skrbeli vse do letošnjega poletja, ko jih je med košnjo najemnik, ki ima zemljo v zakupu od Sklada kmetijskih zemljišč, opozoril, da je območje v najemu in da zato nimajo pravice poseganja vanj, nam pojasni Urban Berger z RTH. Od takrat naprej v urejanje območja ne posegajo več. Pove nam tudi, da naj bi enak odgovor v preteklosti že posredovali tudi na Medobčinski inšpektorat.

Da so zemljišča na tem območju res oddana v zakup za kmetijsko rabo, so nam že pred časom potrdili na Skladu (več v spodnjem prispevku).

Občina si želi brezplačen prenos

Ponovno smo se obrnili tudi na Občino Trbovlje, kjer za območje ne skrbijo, saj je v zasebni lasti. Si pa v prihodnosti želijo, da bi del te zemlje brezplačno iz RTH prenesli na občino in na tem mestu uredili rekreacijske površine za občane. “To je tipičen primer tega, da lastnina predstavlja tudi dolžnosti oz. da so za vzdrževanje kakršnekoli lastnine potrebna finančna sredstva,” še dodajo.

Vsezasavski prostor: Realnost ali utopija?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --