-- OGLAŠEVANJE --

Plačljivo parkiranje v Trbovljah: Lani v občinsko blagajno 36 tisočakov

-- OGLAŠEVANJE --

Čeprav je bilo ob uvedbi plačljivih parkirnih mest na Ulici 1. junija in pred poslovalnico Pošte Slovenija v Trbovljah med občani veliko slabe volje, se je izkazalo, da so potezo Občine Trbovlje prebivalci povečini dobro sprejeli. Vsaj tisti, ki gredo na teh območjih po opravkih, saj je skoraj vedno na voljo vsaj nekaj parkirnih mest. 

Da pri uvedbi plačljivih parkirnih mest v prvi vrsti ne gre toliko za polnjenje občinske blagajne, temveč za boljšo pretočnost parkirišč, kaže dejstvo, da je občina lani z naslova vseh parkirnin v mestu pobrala 36.000 evrov. Prve pol ure parkiranja je namreč za vse brezplačno, kar običajno zadostuje hitrim opravkom na pošti, v cvetličarni ali kakšni drugi trgovini v tem delu mesta. 

Novih plačljivih parkirnih mest ne predvidevajo

“Sredstva, pridobljena z naslova parkirnin, namenjamo za financiranje ukrepov povečanja prometne varnosti po mestu. Tako smo v preteklih letih z naslova parkirnin uredili hodnik za pešce na Ribniku in v Kovinarskem naselju, uredili okolico Ulice 1. junija 4 ter promenado na Sallauminesu,” so pojasnili na občini. 

Dodajajo, da so plačljiva parkirna mesta v prvi vrsti namenjena občanom oziroma strankam trgovin in drugih poslovnih lokalov na Ulici 1. junija ter pri pošti, ki parkirišča koristijo za namene kratkotrajnega parkiranja. Tudi pri bolnici, kjer je parkiranje plačljivo že od leta 2017, se vedno najde prostor. “Z ureditvijo plačljivih parkirnih mest so se sprostila parkirna mesta, ki so bila prej bolj ali manj ves čas zasedena, zato verjamemo, da so občani, ki sedaj lažje dobijo prosto parkirno mesto, bolj zadovoljni,” so prepričani na trboveljski občini. 

Na vprašanje, ali o uvedbi plačljivih parkirnih mest razmišljajo še v katerem delu mesta, pa so odgovorili, da “občina v bližnji prihodnosti nima v načrtu nobene ureditve novih plačljivih parkirnih mest”. 

SORODNI ČLANKI:

Spet boste plačevali parkiranje v Trbovljah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Ekonomisti iz cele Slovenije obiskali Trbovlje

Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje so obiskali dijaki iz 21 ekonomskih šol. Da je dogodek namenjen druženju, zabavi in spoznavanju novosti dijakov, učiteljev...
-- OGLAŠEVANJE --