2.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.siAktualno"Pišem vam kot zaskrbljen starš ..."

“Pišem vam kot zaskrbljen starš …”

Objestni vozniki divjajo, piše naš bralec, vsak dan jih opazuje čez okno in med kolesarjenjem. Bo kdo ukrepal, preden pride do najhujšega, se sprašuje?

“Zaskrbljen starš” kot se je poimenoval naš bralec iz Trbovelj je vsakodnevno priča neobvladljivemu divjanju, predvsem mladih mestni park1voznikov. Stanuje na Trgu Franca Fakina, kjer po njegovih besedah mimo Cankarjeve šole preko križišča pri Mercatorju, kljub ležečim oviram, vsak dan v večernih urah objestneži dirkajo z avtomobili.
Bralca skrbi dejstvo, da je v poletnem času še toliko več družin in otrok, ki prihajajo v mestni par.

Divjanje mimo mestnega parka, še huje pa mimo bolnišnice po enosmerni

Ipromet Trbovlje1n to še ni vse, nadaljuje. V coni 30, mimo bolnišnice in do krožnega križišča pa je stanje še slabše. “Sam sem priča temu, ker redno kolesarim s hčerko” pravi naš bralec, ki pa v vsem tem času ni zasledil ne radarske kontrole ne redarja ali policista.

S težavami smo, jasno, seznanili tudi trboveljske redarje in policiste. “Na MIR Zasavje ne izvajamo meritev hitrosti vozil in tudi sicer nismo seznanjeni z omenjeno problematiko” je kratko odgovoril vodja redarstva Sebastjan Zmrzljak.
1453363452_avto2Tudi na lokalni policiji niso bili seznanjeni z omenjeno problematiko. “Policisti do sedaj niso prejeli pritožb o divjanju objestnih voznikov na omenjenem deli ceste, prav tako policisti na tem odseku niso obravnavali nobene prometne nesreče, kjer bi bil vzrok neprimerna hitrost” je v imenu policistov odgovorila Maja Ciperle Adlešič in dodala, da je vsaka pobuda občanov dobrodošla in zagotovili da bodo policisti na omenjenem odseku večkrat opravljali prometno kontrolo in meritve hitrosti.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X