5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 5. decembra 2022
ZON.siAktualnoParkirišče pred pediatrijo le za izbrance?

Parkirišče pred pediatrijo le za izbrance?

“Pred otroško bolnišnico v Trbovljah je nemogoče najti prosto parkirno mesto, sploh odkar so postavili zapornico. Otroka sem pripeljala na pediatrijo s 40 vročine in parkirala na pločniku, tako da nisem ovirala nikogar. Pa sem takoj dobila pozdrave mestnega redarstva,” svoje izkušnje opisuje mlada mamica. “Naj ne govorijo, da je parkirišče ob glavni cesti, saj je z bolnim otrokom dolga pot,” dodaja.

Parkirišč pred pediatrijo vedno premalo

Zapornica na parkirišče za zaposlene je spuščena tudi konec tedna. Tako so kljub praznim parkinim mestom zaparkirani pločniki pred pediatrijo.

S parkiranjem pred pediatrično zgradbo so bile vedno težave glede števila parkirnih mest, poznane so več desetletij in danes ni nič drugače, odgovarja v. d. direktorice Splošne bolnišnice Trbovlje Marina Barovič:“Žal več parkirišč ni moč pridobiti, starši se lahko dodatno poslužujejo parkirišč vzdolž Rudarske ceste, ki so več ali manj prazna, odkar so postavljeni parkomati, namenjena pa so tudi bolnikom ali njihovim staršem. Za urgentne prevoze je poskrbljeno.”

V okviru požarne sanacije bolnišnice se niso gradila dodatna parkirišča, ampak so se obstoječa parkirišča le prestavila. “Parkirna mesta zaposlenim in zunanjim sodelavcem so zagotovljena v minimalnem številu, tako da tudi na tej strani ni zadovoljstva in vsi skupaj si želimo več parkirnih mest.”

Rešitev gradnja parkirne hiše

Marina Barovič

Parkirišča niso problem samo Splošne bolnišnice Trbovlje, pravi Barovičeva, ampak je to vsesplošni problem v vseh občinah in v vseh zdravstvenih zavodih.

Edino rešitev vidi izgradnji parkirne hiše ob bolnišnici. A kdo jo bo financiral? Ustanovitelj bolnišnice ne more zagotavljati niti sredstev za redno dejavnost. “Če želimo zagotoviti višji standard bolnikom Zasavja tudi tako, da imajo vedno na razpolago prosto parkirno mesto, potem bi morali vsi skupaj razmišljati v smeri, da zagotovimo sredstva sami v Zasavju iz sredstev proračunov občin, prispevkov občanov ali pa v obliki javno zasebnega partnerstva,” meni Barovičeva.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Na savskem mostu zagorelo osebno vozilo!

Ravnokar smo prejeli obvestilo bralca, da je na mostu čez Savo v Litiji zagorelo vozilo. Več v kratkem.  
X