8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoOzelenili bodo Trbovlje

Ozelenili bodo Trbovlje

Občina Trbovlje je v preteklem letu naročila pregled stanja dreves v občini, ki ga je izvedla licencirana arboristka. Glede na ugotovitve in strokovno mnenje, z njenim strokovnim bodo v naslednjih tednih in mesecih stekle aktivnosti urejanja zelenih površin.

V sklopu aktivnosti bo odstranjenih nekaj dreves, ki že kažejo znake hude drevesne bolezni in posledično predstavljajo nevarnost uporabnikom javnih površin v njihovi bližini. “V pomladanskih mesecih bomo vsa ta drevesa nadomestili z novimi, prav tako bomo uredili tudi dodatno zasaditev, ozelenitev in ocvetličenje našega mesta,” obljubljajo na Občini.

Spomladi bodo v sodelovanju z osnovnimi šolami v njihovi okolici zasadili vsaj deset dreves, prav tako bo zasaditev urejena v sklopu ureditve igrišča Partizan. Še bolj zeleno naj bi bilo še krožišče Urgenca in izvedla se bo dodatna zasaditev dreves v Mestnem parku. Urejena naj bi bila še zelena bariera v sklopu kolesarskih površin, ki bodo potekale od Hoferja proti jugu.

So pa v Trbovljah istočasno napovedali še akcijo Očistimo Trbovlje. Akcija bo potekala marca ali aprila – odvisno od vremenskih razmer. Že sedaj pa vabijo vse občanke in občane, da sledijo obvestilom in se pridružijo dogodku.

Obglavili so jih, namesto obrezali!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X