10.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoOnesnaženje vode! Nevarna snov v potoku

Onesnaženje vode! Nevarna snov v potoku

Ob 12.36 je zasavski regijski center za obveščanje aktiviral gasilce. Intervencija: nesreča z nevarnimi in drugimi snovmi v naravi. V potoku Boben je na Dolski cesti v Hrastniku namreč prišlo do onesnaženja vode s kuhinjskim oljem.

Na terenu so ekipe iz vrst PGD Hrastnik in PGD Trbovlje-mesto, ob gasilcih pa je trenutno na kraju dogodka tudi Policija.

Operativni gasilci so kritično mesto obdali s pivniki in se lotili posipavanja in še vedno, prav sedaj, na terenu s postavitvijo pregrad iz lovilnih čreves preprečujejo nadaljnje razlivanje – kot je znano po prvih informacijah, kuhinjskega olja.

DODANO OB 16h:

Kot so prvotne informacije dopolnili v PGD Hrastnik-mesto, je do onesnaženja vode prišlo v bližini območja, kjer je zajetje vode za potrebe TKI Hrastnik. Čistilna naprava, vezana na omenjeno podjetje, je zaznala motnje in prišlo je do težav v sami dobavi vode. Ugotovljeno je bilo, da je onesnaženje potoka posledica pranja sodov, v katerih je bilo odpadno kuhinjsko olje iz restavracij in gostiln; kaj več trenutno ni znanega, saj policisti še zbirajo obvestila. Je pa potrjeno, da se pranje ni dogajalo danes – v današnjem opoldnevu se je vsa oljna gmota “zgolj” zbrala in začela povzročati preglavice v hrastniškem obratu. Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev iz PGD Trbovlje-mesto in pet iz PGD Hrastnik-mesto.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...