28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.si1+1=2Okoli 500 novincev letos v zasavskih vrtcih

Okoli 500 novincev letos v zasavskih vrtcih

Večina vpisanih otrok v zasavske vrtce bo letos sprejeta, točno število bo znano po podpisih pogodb. Kakšno je stanje trenutno, objavljamo spodaj.

V litijskem vrtcu bo v naslednjem šolskem letu 36 oddelkov, dogovarjajo se še, ali bodo odprli še dodaten oddelek na Vačah. Ravnateljica Lili Plaskan je obljubila, da bo odločitev znana do konca tega meseca. Vrtec Litija naj bi sprejel 143 otrok, odklonjenih bo 50 – od tega 19 iz občine Litija. Še 26 otrok je tistih, ki v septembru še nimajo pogojev za sprejem (starost) in bodo to dosegli tekom leta.

Da bodo lahko sprejeli skoraj vse, pričakujejo v Trbovljah, kjer je trenutno vpisanih 140 otrok. Ker je bilo vpisanih več otrok, kot je bilo v vrtcu prostih mest, je Komisija za sprejem otrok preverila točkovanje vlog in pripravila prednostni vrstni red za sprejem otrok v Vrtec Trbovlje. Sprejeli bodo 132 novih otrok (89 otrok prvega starostnega obdobja in 43 otrok drugega starostnega obdobja), skupno bo vrtec oblikoval 29 oddelkov.

Na čakalnem seznamu je ostalo le 8 otrok: 2 otroka letnik 2019, 4 otroci letnika 2020 in 2 otroka letnik 2021, ki imata pogoje za vključitev v letu 2022.

V vrtcu, na podlagi preteklih izkušenj predvidevajo, da bodo našli rešitev tudi za otroke na čakalnem seznamu, saj je praksa takšna, da se nekateri starši – zaradi takšnih in drugačnih okoliščin –  pred vstopom odločijo, da pogodbe ne podpišejo. »Zelo smo veseli, da smo lahko vključili takšno število otrok, saj smo sprejeli vse otroke staršev, kjer sta zaposlena oba starša, vsi pa imajo stalno bivališče na območju naše občine.«

Podobno število, 140 otrok, bodo predvidoma sprejeli v vrtcu v Zagorju, kjer prav tako planirajo 37 oddelkov, nekaj več kot 40 otrok bo ostalo brez institucionalnega varstva. Bodo pa sprejeti vsi otroci, kjer sta zaposlena oba starša in imajo starši ter otrok stalno bivališče v Zagorju, saj ta kriterij prinaša največ točk, nam je povedala ravnateljica Darja Rakovič.

Na novo sprejetih otrok naj bi bilo v hrastniškem vrtcu 63, oblikovanih bo 16 oddelkov. Tudi v Hrastniku bodo vsi vpisani otroci sprejeti med vrstnike.

V septembru 2021 v Vrtcu Radeče načrtujejo 9 oddelkov, sprejeli naj bi 25 novincev. “V primeru, da bodo med letom še vpisi pa lahko odpremo 10. oddelek, kar se dogaja že nekaj let” je ob tem dodala pomočnica ravnateljica Anita Slakonja.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...