13.9 C
Trbovlje
petek, 30. septembra 2022
ZON.siAktualnoOgenj zajel delavnico v Hrastniku

Ogenj zajel delavnico v Hrastniku

Malce pred pol osmo zvečer so hrastniški gasilci prejeli pozive na pomoč. Zagorelo je namreč nad hrastniškim muzejem, v ulici Pot Franca Pušnika in sicer v garderobnih prostorih ključavničarske delavnice.

Foto: Tilen Draksler, PGD Hrastnik

Gasilcem iz PGD Hrastnik, ki so prvi odhiteli na kraj dogodka, ta je bil v bližini njihovega gasilskega doma, so nato na pomoč prišli še operativni gasilci iz vrst PGD Dol pri Hrastniku.

Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi pojava iskre na območju, kjer je bilo precej obruskov, opilkov in žagovine, predvsem pa prahu in drugih drobnih delcev, ki so še najbolj spodbudili gorenje.

Ogenj je v notranjosti delovnega prostora zajel tudi žagovino, ki je bila na tleh, k sreči pa ne tudi odpadnega lesa, ki je bil nakopičen v bližini.

Uničeno orodje. Foto: Tilen Draksler, PGD Hrastnik

V delavnici, ki je bila nocoj prizorišče požara, so bile večje količine ročnega akumulatorskega orodja, ki pa se je povečini zaradi visokih temperatur stopilo.

Na intervenciji je po navedbah vodje Aleksandra Drakslerja sodelovalo 14 gasilcev iz PGD Hrastnik ter 20 gasilcev iz PGD Dol pri Hrastniku. Ti so požar pogasili, nato pa prezračili in pregledali prostore. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Intervencijo so zaključili po približno uri in pol dela.

SORODNI ČLANKI:

Po enem mesecu znova požar na Uničnem

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X