12.6 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.siAktualnoOdprte prijave na razpise, razdelilo se bo več kot 165.000 evrov

Odprte prijave na razpise, razdelilo se bo več kot 165.000 evrov

“Tudi v tem letu bomo podpirali delovanje nevladnih invalidskih, humanitarnih in veteranskih organizacij ter organizacij s področja splošne porabe, ljubiteljske kulture in športa, katerim v tem letu iz proračuna namenjamo več kot 165.000 evrov,” v sporočilu za javnost sporočajo iz Občine Trbovlje.

Nevladne organizacije, ki spadajo pod invalidske, humanitarne, veteranske in tiste s področja splošne uporabe, in si želijo del namenjene vsote zagotoviti za delovanje, se lahko od prejšnjega tedna prijavijo na objavljene javni razpis. Javni razpis za sofinanciranje dejavnosti invalidskih in humanitarnih ter veteranskih nevladnih organizacij za leto 2023 poteka do 20. januarja, enako velja za Javni poziv namenjen nevladnim veteranskim organizacijam. 27. januar pa je rok oddaje vlog za sofinanciranje dejavnosti nevladnih organizacij s področja splošne porabe.

Javni razpis za nevladne organizacije, ki delujejo na področju ljubiteljske kulture in športa, bo Občina Trbovlje, kot so sporočili, na svoji spletni strani objavila v tem tednu.

Objavili pa so tudi Javni poziv za subvencioniranje servisa celodnevne povezave preko osebnega telefonskega alarma. Javni poziv bo odprt od 1. januarja do 31. decembra 2023 oziroma do porabe sredstev. V proračunu so za subvencije servisa osebnega telefonskega alarma zagotovili 3.000 evrov.

Program je na voljo za vse občane, ki so starejši od 70 let in imajo kronične zdravstvene težave. Projekt služi za hitremu odzivu in nudenju zdravniške pomoči pri najranljivejši skupini, kjer je vsaka sekunda dragocena.

Podrobnosti o razpisih najdete na občinski spletni strani.

Po ustanovnih sejah čas za izbor novih nadzornikov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X