4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoOdločitev je padla, rušili bodo

Odločitev je padla, rušili bodo

“Odločili smo se za rušitev dimnika Toplarne Polaj,”  nam je povedal direktor Komunale Trbovlje Milan Žnidaršič. Odločitev je padla na podlagi študije možnih scenarijev za rušitev oziroma sanacijo dimnika, ki jo je izdelal Gradbeni inštitut ZRMK.

Od 130.000 do 200.000 evrov za rušenje dimnika

Milan Žnidaršič

V študiji možnih scenarijev so predstavljeni in finančno ovrednoteni ukrepi po scenariju sanacije in ukrepi po scenariju rušitve dimnika z možnimi podvariantami. “Na podlagi študije smo se odločili za rušitev dimnika in smo trenutno v fazi pridobitve projektne dokumentacije. Vrednost rušitve je ocenjena od 130.000 do 200.000 evrov, odvisno od tehnologije rušenja, ki pa jo bo opredelila projektna dokumentacija,” pravi Žnidaršič.

Ne obratuje že od leta 1993

Dimnik Toplarne Polaj je bil zgrajen leta 1984 za odvajanje dimnih plinov iz premogovnih kotlov, ne obratuje že od 1993, ko je toplarna prešla s premoga na zemeljski plin. Zadnji pregled skoraj 70-metrskega dimnika toplarne oktobra lani je pokazal poškodbe zunanjega plašča dimnika in šamotne opeke.

POVEZANI ČLANKI:

Glavne investicije komunale v letu 2017

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...