4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoOdločeno! Izbran novi direktor Zdravstvenega doma

Odločeno! Izbran novi direktor Zdravstvenega doma

Kandidat za direktorja Zdravstvenega doma Trbovlje je izbran. Neuradno naj bi večino potrebnih glasov prejel doktor poslovnih ved Denis Tomše, sicer tudi trboveljski občinski svetnik SMC.

Svet zavoda molči o imenu

Denis Tomše

Koga izmed treh kandidatov so dejansko izbrali člani sveta zavoda, pa predsednik sveta Samo Guzej, ni želel povedati: “Sprejeli smo sklep, da o imenu ne bomo govorili, smo pa našo odločitev poslali v nadaljnjo obravnavo ustanovitelju.” Prav tako nam ni uspelo izvedeti, s koliko glasovi so člani sveta zavoda podprli izbranega kandidata.

Menda naj bi imenovanju Tomšeta za direktorja Zdravstvenega doma Trbovlje nasprotoval prav predsednik sveta Guzej, ki so mu nekateri očitali sorodstvene vezi z eno od kandidatk za direktorico. Guzej očitke zavrača, saj ni v sorodstvu z nobenim od kandidatov za direktorja: “Ne vidim razloga, zakaj bi se moral izločiti iz glasovanja, moja vest je čista,” pravi.

Izbranega kandidata, ki bo pri vodenju zdravstvenega doma nasledil Cvetko Skušek Fakin, mora na naslednji seji pred nastopom funkcije potrditi še občinski svet.

SORODNI ČLANKI:

Znani kandidati za direktorja Zdravstvenega doma

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...