-- OGLAŠEVANJE --

ODKRITO o priložnostih v Zasavju s kandidatoma za evropska poslanca

-- OGLAŠEVANJE --

Zasavje sta prejšnji teden obiskala kandidata za Evropski parlament, Peter Gregorčič in Franc Bogovič. Sta del liste Slovenske ljudske stranke, ki se zavzema za “vrnitev zdrave pameti v politiko”. Oba v Zasavju vidita priložnosti za razvoj. Gregorčič v razvoju delovnih mest z dodano vrednostjo, Bogovič pa na področju malih jedrskih elektrarn in podeželja.

Kandidata obiskala Zasavje

Marko Balažic

Minuli teden so Zasavje obiskali člani SLS s predsednikom Markom Balažicem. Predstavili so svoja kandidata, ki bosta na letošnjih volitvah na listi za evropske poslance. “Slovenija ima čudovito okolje, naravo in ljudi,” pohvali Balažic. Opaža pa, da v politiko več ne verjamemo, ne zaupamo, in zato pustimo, da s tem upravljajo nekompetentni posamezniki. “Ljudje imamo moč narediti spremembo,” je prepričan, “treba je nagrajevati tiste, ki delajo dobro in s pravim ciljem ter umakniti tiste, ki ne.” Tudi sam je vstopil v politične vode, da poskusi stvari spremeniti na bolje. Tako on kot stranka, ki ji predseduje, na prvo mesto postavljajo probleme kmeta, obrtnika, delavca in vseh, ki ustvarjajo s svojimi rokami. “Če bomo ljudi postavili na prvo mesto in gledali njih, bo blaginja ostala v Sloveniji,” je prepričan Balažic, ki si želi, da bi v Sloveniji vedno imeli dovolj tisti, ki si z dobrim delom to pošteno zaslužijo.

V Zasavju bi morali dobiti več in to vložiti v ureditev infrastrukture

Peter Gregoričič

“Če mali človek pride do blaginje, se bogati družba kot celota,” je prepričan Peter Gregorčič, kandidat za evropskega poslanca. Po njegovem mnenju bi morali sredstva za zeleni prehod v Sloveniji razdeliti bolj po potrebah in ne enako vsem. V Zasavju bi tako dobili več, kar bi lahko vložili v ureditev infrastrukture. Priložnost vidi v razvoju zelene tehnologije, kot so sončne elektrarne, s čimer bi pripomogli h kakovosti okolja in pridobili nova delovna mesta. Če mladim ponudimo boljše okolje, dobre plače ter možnosti za osebni karierni razvoj, bomo preprečili njihov odhod v bolj razvita mesta in s tem pripomogli k razvoju regije. Gregorčič pravi, da je sicer nov v politiki, a od nekdaj aktiven državljan. “Če hočem narediti naslednji korak od aktivnega državljana, moram stopiti v politiko in biti del odločevalcev. Tako lahko delam spremembe na bolje,” pravi naš sogovornik, ki je tudi podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije in simpatizer Zasavja, predvsem zaradi Primoža Rogliča.

V Zasavju priložnost energetika in pametne vasi

Franc Bogovič

V energetiki vidi zasavsko priložnost tudi drugi kandidat SLS Franc Bogovič. V Evropskem parlamentu zastopa Slovenijo že drugi mandat. Kot velik uspeh šteje sprejeto poročilo, ki ga je pripravil o malih modularnih reaktorjih, s katerim se je tema jedrske energije po več desetletjih vrnila na evropski parket in zaradi katerega se spreminja tudi odnos do jedrskih elektrarn. Prednost malih modularnih jedrskih reaktorjev je v tem, kot pravi, da poleg elektrike proizvajajo tudi toploto, ogljičnega odtisa pa imajo celo manj kot druge, ki uporabljajo obnovljive vire. Prav v tem Bogovič vidi priložnost za Zasavje. Drugi njegov projekt, ki ga omeni kot zelo uspešnega, je koncept “Pametne vasi”. Gre za rešitve na podeželju evropskih držav, ki se še kako dotika tudi razvoja zasavskega podeželja. Bistvena je internetna povezava do najbolj oddaljenih vasi, s pomočjo katere bi lahko ohranili kmetijstvo, krepili podjetništvo  in življenje na vasi. Dobra širokopasovna internetna povezava bi pomenila tudi razvoj novih delovnih mest, dopolnilnih dejavnosti, razvoj turizma. “Mladi so tisti, ki bi lahko naredili spremembo na področju kmetijstva na podeželju in so že zdaj nosilci teh sprememb,” je prepričan Bogovič. Mlade kmete in njihove rešitve predstavlja v parlamentu ter se zavzema za izmenjavo dobre prakse. Sicer je tudi sam zagovornik “zdrave kmečke pameti” – manj kompliciranja in brez dodatnih birokratskih bremen. Namesto tega spodbuja inovacije, dobre prakse, ki so izmerljive in koristne.

Kako lahko volim?

Vsaka država članica ima lahko najmanj 6 in največ 96 evropskih poslancev, skupaj jih bo letos 720. V Sloveniji bodo volitve v Evropski parlament potekale 9. junija 2024, izvoljenih bo 9 poslancev. Na volišče v kraju stalnega bivanja se lahko odpravi vsak polnoletni državljan EU, ki stalno prebiva v Sloveniji. Volivec bo glasoval za eno listo kandidatov. Na izbrani listi pa bo lahko izbral svojega favorita.

Evropski poslanci zastopajo 450 milijonov ljudi, ki živijo v Evropski uniji. V parlamentu nato ocenjujejo predloge za nove zakone ter spreminjajo obstoječe z namenom izboljšave, odločajo o proračunu Evropske unije in ocenjujejo delo ter glasujejo o trgovinskih sporazumih z državami izven EU.

 

Prispevek je oglasno sporočilo.

Naročnik: Slovenska ljudska stranka

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --