-- OGLAŠEVANJE --

Obnova železniške v Zagorju se izmika iz meseca v mesec

-- OGLAŠEVANJE --

Potem ko smo že poročali, da se je projekt celovite obnove železniške postaje v Zagorju ob Savi v nekaj mesecih podražil za skoraj neverjetnih 6,5 milijona evrov, se pričetek gradnje nadhoda in nove peronske infrastrukture še vedno odmika v kasnejše mesece. 

Javno naročilo za ureditev železniške postaje Zagorje je namreč že nekaj mesecev še vedno v teku, so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI). Tam so namreč že 11. februarja sicer prejeli eno ponudbo za izvedbo del, a je bila za več kot 6 milijonov evrov višja od projektne vrednosti. Konzorcij podjetij SŽ – ŽGP, CGP in GH Holding je namreč ponudil, da bo železniški postaji dal nov videz v zameno za 19.514.234 evrov. Po več kot dveh mesecih prvih pogajanj so se zato so se na DRSI odločili njihovo ponudbo zavrniti. 

Bodo pogajanja tokrat uspešna?

“Postopek se trenutno nadaljuje s konkurenčnim postopkom s pogajanji. V kolikor bo ta uspešno zaključen, ocenjujemo, da bi lahko z deli pričeli v mesecu juliju 2022,” so pojasnili na DRSI. Poleg gradnje nadhoda je predvidena tudi nova peronska infrastruktura, ki bo vključevala nadstreške, ureditev čakalnice, sanitarij, ureditev ustreznih površin za parkiranje na območju železniške postaje in vzpostavitev P+R sistema. Za vse to naj bi izvajalec potreboval vsaj tri leta.

Kaj pa to pomeni za tiste, ki se vsakodnevno vozijo z vlakom na delo? “V času gradbenih del na železniški postaji bo na določenih delih postaje omejeno gibanje, vendar bo kljub temu poskrbljeno za nemoten prihod in odhod potnikov, ki se vozijo z vlakom,” obljubljajo na DRSI. 

SORODNI ČLANKI:

Železniška postaja: v nekaj mesecih projekt dražji za 6,5 milijonov evrov!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --