-- OGLAŠEVANJE --

Najstarejši občani Zasavja spremljajo vrhunske športnike, zanima pa jih tudi, kaj pove njihova “šefica”

Ker smo hoteli omogočili lažje branje novic slabovidnim in ostalim bralcem s posebnimi potrebami, smo prenovili našo spletno stran. Omogočili smo tudi registracijo, s katero si vsak zase shrani nove nastavitve, shrani prispevek za kasnejši čas in ustvari lasten arhiv najljubših prispevkov. Da bi novosti predstavili našim starejšim bralcem, smo obiskali nekaj zasavskih domov za starejše občane in se z njimi pogovarjali o novicah iz "zunanjega sveta".

-- OGLAŠEVANJE --

Radi preberejo o novih športnih dosežkih Zasavčanov

Konec aprila smo obiskali Dom starejših Hrastnik in za občane, ki bivajo pri njih pripravili pogovorno delavnico o novicah. Našega obiska so se razveselili stanovalci doma, ki radi preberejo kakšno vest na mobilnih telefonih, tablici ali tudi računalniku. Zanimalo jih je predvsem gospodarstvo, radi poiščejo kakšne prireditve se odvijajo in med moškimi vsekakor prednjačijo športne vsebine. “V Zasavju imamo ogromno dobrih športnikov z izjemnimi dosežki,” so se strinjali.

Stanovalci so pričeli brskanje med dnevnimi novicami na pametni tablici, ki smo jo Domu v času epidemije podarili skupaj z Dewesoftom. Kot pravi urednica ZON.si Neža Š. Grmšek: “Vesela sem, da pripomoček uporabljajo tudi še danes in to za branje naših novic in drugih zanimivih vsebin. Namen tega darila je bil, da jih v času zaprtja povežemo s svetom – še toliko bolj pa je, da jih tablica s svetom povezuje tudi zdaj.”

Na pametnih napravah smo uporabnikom nastavili bližnjice, jim pokazali, kako le s kakšnim klikom pridejo vsak dan do svežih novic iz njihovega domačega okolja. Barbara Lužar, delovna terapevtka v Hrastniku je napovedala ureditev kotička, kjer bo prostor namenjen prebiranju novic preko tablice in tudi stacionarnega računalnika.

Da bi omogočili lažje branje novic slabovidnim in drugim bralcem, ki se soočajo z izzivi pri brskanju po spletu, smo prenovili našo spletno stran. Vzpostavili smo registracijo, s katero vsak posameznik zase shrani svoje priljubljene vsebine, z zvezdico označi vsebina za branje kasneje in ustvarja lasten arhiv najljubših prispevkov.

 

Presenečeni, da so novice povsem brezplačne

Kaj povedo in kaj delajo znani Zasavčani, je tisto, kar zanima stanovalce Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje. Prav tako z veseljem pogledajo, kaj novega je za najbolj bran zasavski medij povedala njihova direktorica, Danica Hren. Radi preberejo tudi športne novičke. Ker so potarnali, da je ekran telefona majhen, smo jim predstavili možnosti osebne prilagoditve prikaza novic in jim vzpostavili bližnjico za hitri dostop do Zasavskih onlajn novic. Presenečeni so bili, da so novice povsem brezplačne.

Radi bi brali zgodbe izjemnih Zasavcev

Družili smo se tudi s stanovalci litijske enote Doma Tisje. Tema pogovora je nanesla na novice nekoč in danes. V pogovoru je sodelovala tudi 101 letna stanovalka doma, ki nam je razložila, kako v teh časih hitreje pride do novic in da je teh tudi veliko več. Še vedno si želijo tiskanih oblik novic, saj so nanje navajeni. Ker pa teh ni, so veseli, da imajo vsaj možnost hitrega dostopa do spletnih novic. Presenečeni so bili tudi nad možnostmi prilagoditev pri branju novic, ki jih je prinesla prenova zasavskega portala. Izvedeli smo, da jih zanimajo predvsem intervjuji in življenjske zgodbe kakšnih izjemnih Zasavčanov.

 

Najmlajši Zasavci starostnikom: Nekoč ste vi za nas, zdaj bomo mi za vas

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --