-- OGLAŠEVANJE --

Mladi, z idejami na plan. Rezerviranih je 3000 evrov!

-- OGLAŠEVANJE --

Leto 2022 je razglašeno za Evropsko leto mladih. Da bi bil njihov glas slišan tudi lokalno, so v Mladinskem centru Zagorje ob Savi (MC ZOS) za mlade pripravili projekt #sampuvej. Si želite druženja ob kakšnem dogodku, bi radi novo pridobitev na mestu, kjer se družite? Zdaj je čas, da ideje privrejo na plano in priložnost, da boste zanje prejeli tudi kakšen evro!

V projektu #sampuvej gre namreč za participativni proračun kot mehanizem, s katerim bodo mladi soodločali o aktivnostih in programu mladinskega centra ter soustvarjali podobo Zagorja.

Ideje, ki jih mladi predlagajo, so lahko vsebinske narave kot na primer turnir, ali bolj oprijemljive, npr. klopca na priljubljenem zbirališču mladih.

V Evropskem letu mladih se poudarja, da se v ospredje postavi glas mladih, s tem pa številne plati življenja mladih od izobraževanja, zaposlovanja, pa vse do dobrega počutja, njihove samozavesti in zdravja, kulturnega udejstvovanja in iskanja rešitev za izzive prihodnosti.

 

Za mlade “rezervirali” tri tisočake

Marko Pavlovič

“V prvem koraku zbiramo ideje in predloge, ki so namenjene mladim ter skladne s programom MC ZOS,” je sporočil Marko Pavlovič, direktor MC ZOS. Predloge podajo mladi, ki so stari med 15 in 29 let in imajo stalno prebivališče v občini Zagorje ob Savi.

Skupno je za ideje mladih namenjenih tri tisoč evrov, medtem ko je posamičen projektni predlog lahko ovrednoten med 200 in 700 evri. Za oddajo predlogov je na voljo en mesec, sprejemali jih bodo od 4. aprila 2022 do 4. maja 2022.

Izbor idej v luči glasovanja

Komisija bo prejete predloge pregledala in preverila skladnost s kriteriji, nato pa bo med 20. majem in 3. junijem 2022 potekalo glasovanje zbranih idej, ki se bodo v sodelovanju z mladimi realizirale do decembra letos.

Več informacij najdete na spletni strani MC ZOS, kjer je na voljo tudi obrazec za oddajo predlogov ter podrobnejša navodila za sodelovanje.

SORODNI ČLANKI:

Novost v Zagorju: Fundacija, ki bo priskočila na pomoč mladim

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

V Zagorju so pobegnili k sreči … in še dlje

Na Zasavski ljudski univerzi si s sodelovanjem v tej skupni zgodbi želijo povečati motivacijo odraslih za udeležbo v izobraževalnih programih, spodbujati socialno interakcijo, povečati...
-- OGLAŠEVANJE --