0.9 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoNova direktorica presenečena nad Zagorjem

Nova direktorica presenečena nad Zagorjem

S 1. marcem je mesto direktorice Zavoda za šport Zagorje prevzela Samantha Tina Lovše. Litijanka po rodu, po izobrazbi pa diplomirana pravnica pravi, da imamo v Zasavju še kako velik potencial in da se da na področju športa, narediti še precej.

“Zasavje se lahko pohvali z izredno velikim številom športnih društev, ki pokrivajo prav vse športne discipline, od smučarjev, pa vse do strelcev,” pravi Lovšetova, ki meni, da se v občini Zagorje ob Savi zagotavljajo dobri pogoji za delovanje društev. Te pogoje zagotavljata tako Zavod za šport, kot tudi občina sama.

“Bila sem pozitivno presenečena, ko sem ugotovila, kako pomembno mesto ima šport v občini.” 

In kakšni so letošnji načrti za delovanja zavoda?

Do konca leta bodo vzpostavili spletno stran zavoda. Namenjena bo, tako občanom, kot tudi športnim društvom. Ponujala bo informacije o dogodkih, aktivnostih ter dejavnostih zavoda, o zasedenosti dvorane. Objavljeni bodo rezultati, pa novice s strani društev.

Predvidena so tudi nujna vzdrževalna dela v dvorani in drugi infrastrukturi. Nekatera od njih so že v teku. Ena od prioritet je, v sodelovanju z občino, tudi preučitev možnosti sanacije Proletarca, ki je v zelo slabem stanju.  “Naj infrastruktura služi svojemu namenu,” je prepričana Lovšetova.

Evropark v roke zavoda?

V načrtu je, da se zavodu v upravljanje do konca leta priključi še Evropark.

Lovšetova je pred prihodom na Zavod za šport Zagorje štiri leta službovala na Ministrstvu za notranje zadeve. Ker je že vse od leta 2009 v veliki meri vpeta v šport in mu je namenjala praktično ves svoj prosti čas , je bila to odlična priložnost za združitev profesionalne kariere s športom.

Zagorski šport v ženske roke

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?