11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoPoslanka že lani kazensko ovadena. Zgodilo se je ... NIČ!

Poslanka že lani kazensko ovadena. Zgodilo se je … NIČ!

Proti nekdanji direktorici Centra za socialno delo Trbovlje, sedanji poslanki SMC, Ireni Grošelj Košnik je vložena kazenska ovadba zaradi suma storitve več kaznivih dejanj.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so ovadbo po zaključku večmesečne preiskave podali zoper tri fizične osebe, ki so bile oziroma so zaposlene na Centru za socialno delo v Trbovljah.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani so nam potrdili, da so decembra lani prejeli  kazensko ovadbo proti Ireni Grošelj Košnik, poleg tega pa še proti nekdanji v. d. direktorici CSD Trbovlje Nataši Pavlovič in nekdanji računovodkinji CSD Trbovlje Nataši Perme Guzej.

Spomnimo, trboveljski center za socialno delo se je znašel pod drobnogledom kriminalistov, ko je marca lani izredna revizija poslovanja Ministrstva za delo odkrila številne nepravilnosti pri najemanju kreditov in (ne)plačevanju prispevkov za socialno varnost zaposlenih na CSD Trbovlje.

Policija “dopolnjuje” kazensko ovadbo.

Zaradi tega je bil v tistem času trboveljski center v veliki zagati, je na primer znova opomnila članica sveta zavoda Leana Tomič na zadnji občinski seji. Ministrstvo je takrat priskočilo na pomoč, Tomičeva pa je pohvalila tudi delo trenutnega direktorja Zupanca, ki je prevzel vodstvo v najslabšem možnem položaju.

“Zaradi varovanja predkazenskega postopka, saj je ovadba na dopolnitvi na policiji, vam drugih podatkov ne moremo posredovati,” nam je še povedala višja državna tožilka in vodja tožilstva Tamara Gregorčič.

Trboveljska poslanka je že lani očitke, ki so sedaj “zapakirani” v kazensko ovadbo, zavrnila, v stranki SMC pa so jo spretno branili in se lep čas izogibali odgovorom na dotično temo. Se jim bo uspelo izmikati toliko časa, da bo Grošelj Košnikova svoj mandat odslužila do konca? Več v krakem na našem portalu.

POVEZANI ČLANKI:

Trboveljčanka na zatožno klop ali nazaj v parlament?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...