-- OGLAŠEVANJE --

Trboveljčanka na zatožno klop ali nazaj v parlament?

-- OGLAŠEVANJE --

Zadolžila je Center za socialno delo in, če se sliši še tako nemogoče in neverjetno, so poleg tega delavcem prispevke plačali šele po štirimesečni zamudi. SMC ne vidi razloga, da ne bi še naprej delala kot poslanka. 

Najemala kredite brez vednosti in odobritve sveta zavoda in ministrstva

Po dobrem letu sedenja na poslanskem stolu se je v trboveljskem CSD razkrilo, kako je direktorica, danes pa poslanka SMC Irena Grošelj Košnik najemala kredite, ob tem pa očitno pozabila na plačevanje prispevkov za zaposlene.

Zupanc: Revizija se je izkazala za upravičeno

Izredna revizija, ki jo je predlagal direktor CSD Trbovlje Rok Zupanc, ko je ob prevzemu funkcije presenečen ugotovil, kaj vse je na centru narobe. »Odgovornost centra v tem trenutku pa je, da ta priporočila, ugotovitve revizije, ki se nanašajo na samo delo centra, odpravimo. Imamo 90 dni časa, da pripravimo program za odpravo teh nepravilnosti, potrebno bo vzpostaviti notranje kontrole,« je povedal Zupanc in zatrdil, da to ne bo vplivalo na uporabnike storitev CSD-ja.

Direktor direktorata za socialne zadeve na ministrstvu Štefan Lepoša je opozoril na temeljne nepravilnosti, ki se »dotikajo suma storitve kaznivega dejanja« in so zdaj v domeni organov pregona. Namreč za nobenega od najetih kreditov svet centra niti ustanovitelj ni imel podatka.

Špitalar: Pred zakonom vsi enaki – v smislu pravic in dolžnosti

V lokalnem odboru SMC pričakujejo, da bodo pristojni organi »korektno in profesionalno zaključili postopke. Po trenutnih informacijah potekajo proti neznanemu storilcu,« je dejal Tadej Špitalar in dodal, da smo pred zakonom vsi enaki, »tako v smislu pravic, kot dolžnosti.«

Grošelj Košnikova nadaljuje z delom

Trenutno zelo iskana poslanka okreva po operaciji, zato za medije ni dosegljiva. Ji je pa hitro okrevanje zaželela tako vodja poslanske skupine Kustec Lipicerjeva kot tudi predsednik LO SMC Trbovlje Špitalar. Da je prikladen čas objavljenih izsledkov revizije, je izpostavil predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Sporočilo SMC – ni pomembna krivda njihove poslanke, kot preslab nadzor nad CSD-ji

Ali bo Grošelj Košnikova še sedla v poslansko pisarno? »Ne vidim razloga, da poslanka Grošelj Košnik ne bi nadaljevala s svojim delom; proti njej ni uveden noben postopek« je odločna vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer in izpostavila glavno sporočilo stranke modernega centra. Torej, da obstajajo sistemske pomanjkljivosti v nadzorih delovanja slovenskih CSD-jih.

VEČ O TEJ ZGODBI:

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --