-- OGLAŠEVANJE --

“Nedopustne” ponudbe za rekonstrukcijo ceste Hrastnik – most čez Savo

-- OGLAŠEVANJE --

V Hrastniku so se nadejali, da bo istočasno z gradnjo obrtno industrijske cone potekala gradnja oziroma rekonstrukcija ceste Hrastnik – most čez Savo, vendar se ta investicija očitno zaradi visokih cen v gradbeništvu izmika. S tem pa tudi že leta pričakovana rekonstrukcija ceste Hrastnik – Zidani Most?

Ocenjena vrednost rekonstrukcije ceste Hrastnik – most čez Savo je znašala 1,6 milijona evrov, predviden delež občine je 240 tisoč evrov. A so na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI) pojasnili, da so na javni razpis za izvedbo del prejeli tri ponudbe, ki pa “bistveno presegajo ocenjeno vrednost naročnika, tako da so vse ocenjene kot nedopustne”. 

DRSI bo tako ponovil javni razpis za rekonstrukcijo omenjene ceste, za katero so poudarili, da ne vključuje sanacije mostu čez Savo, pač pa zgolj ceste – to je namreč samo ime odseka. 

Omenjena rekonstrukcija ceste Hrastnik – most čez Savo pa je tudi predpogoj za gradnjo 8-kilometrskega odseka ceste Hrastnik – Zidani Most, za katero si Hrastničani prizadevajo že vrsto let (več o tem TUKAJ). Kot kaže, ji ni naklonjen niti aktualni čas vrtoglavih cen v gradbeništvu. 

SORODNI ČLANKI:

Funkl: Takšne investicije v Hrastniku ni bilo več kot dve desetletji

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --