18 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoManj svečk za SOS gumbe in kardiološke stole

Manj svečk za SOS gumbe in kardiološke stole

Tudi letos poteka zdaj že tradicionalna, vseslovenska dobrodelna akcija Manj svečk za manj grobov.

Letos za nakup kardioloških stolov z gosenicami in SOS gumbe

Primož Jelševar

Pred zasavskimi pokopališči vas bodo od 28. oktobra do 1. novembra čakali prostovoljci, ki vam bodo v zameno za dar dali zastavico sočutja, ki jo lahko pustite na grobu. Na številki 1919 sprejemajo tudi SMS donacije. Če pošljete SMS s ključno besedo Svecka boste prispevali 1 evrov za medicinske pripomočke in zdravljenje bolnih in življenjsko ogroženih.

“Zbrana sredstva bomo v Zagorju in Hrastniku namenili Reševalni postaji ZD Zagorje in Hrastnik za nakup dveh kardioloških stolov z gosenicami za lažji transport oseb po stopnicah iz stavb brez dvigala. V Trbovljah bomo sredstva namenili nakupu SOS gumbov – to so GSM naprave, ki bolnim in ostarelim omogočajo samodejni klic na pomoč v primeru nezgode. Če bomo v Zagorju in Hrastniku zbrali več od zastavljenega cilja, bomo tudi v teh dveh občinah višek sredstev namenili za SOS gumbe,” pravi vodja akcije Primož Jelševar.

V Litiji pa je letošnja akcija namenjena nakupu nujno potrebne opreme za Varstveno delovni center v Litiji, ki bo svoja vrata odprl januarja 2018 v Medgeneracijskem središču Šmelc.

Skoraj 160.000 evrov v 8 letih

Vsako leto se v projekt Manj svečk za manj grobov vključi več sto prostovoljcev, organizacij in podjetij iz vse Slovenije, s pomočjo katerih so v zadnjih 8 letih zbrali že skoraj 160 tisoč evrov. Vsa zbrana sredstva vsako leto namenijo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov, ki rešujejo življenja.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Elektro na delu v Zasavju! So pri vas že zamenjali stare števce v elektro omarici?

Na elektro omrežju v območju Zasavje, Radeč in Šmartnega pri Litiji, poteka projekt uvedbe naprednega merilnega sistema. V Zagorju in Trbovljah so že zaključili,...
X