10.7 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoTokrat o Zasavju župani tudi s poslanci

Tokrat o Zasavju župani tudi s poslanci

Kadrovske težave trboveljske bolnišnice, financiranje občin in izgradnja hidroelektrarn na srednji Savi so bile glavne teme današnje seje Sveta regije. Nova predsednica Sveta regije je postala trboveljska županja Jasna Gabrič, podpredsednik pa zagorski župan Matjaž Švagan.

Svet regije je obravnaval težave Splošne bolnišnice Trbovlje z zagotavljanjem zdravniškega kadra, pri čemer so člani Sveta regije apelirali na zasavske poslance, da je za normalno delovanje zasavske bolnice nujno potrebno, da se zasavska regija obravnava kot sub-regija in ne kot del ljubljanske regije.

“Na sestanku smo se pogovarjali o pomembnih temah za regijo. Na prvem mestu o problematiki bolnice. Seznanili smo se tudi s trenutnim stanjem na področju energetike, kjer se počasi stvari spreminjajo na bolje. Seznanjeni smo bili s štipendijsko shemo, kjer se bo do leta 2018 lahko vključilo 71 štipendistov, do leta 2022 pa skupaj 190 štipendistov. Naslednja seja je predvidena januarja 2017, kjer se bomo posvetili tudi opcijam 3. razvojne osi,” je povedala predsednica Sveta regije Jasna Gabrič.

O hidroelektrarnah na srednji Savi, kadrovskih težavah bolnišnice in financiranju občin

svet-regije-sestanek3

Obravnavali so tudi problematiko financiranja občin, Tomaž Trotovšek, predsednik Odbora za razvoj energetike v Zasavju, je poročal o stanju projekta izgradnje hidroelektrarn na srednji Savi.

Člani sveta regije so se seznanili z javnim razpisom za podelitev javnega pooblastila ter sofinanciranje izvajanja regijskih shem kadrovskih štipendij 2016 – 2022, ki ga je predstavila Tjaša Polc iz RRA Zasavje.

Na sejo so bili vabljeni tudi zasavski poslanci Luka Mesec, Irena Grošelj Košnik, Ivan Hršak in  Vojka Šergan, Marjan Dolinšek se seje ni mogel udeležiti.

Pripravljen bo še četrti osnutek RRP

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...