23.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoPripravljen bo še četrti osnutek RRP

Pripravljen bo še četrti osnutek RRP

Včeraj se je sestal tudi razvojni svet zasavske regije, torej najvišji organ regionalnega razvoja, usklajevalca razvojnih pobud in interesov.

Razvojni svet regije od novembra dalje vodi Miran Jerič, podpredsedniško mesto pa je na včerajšnji seji prevzel namesto Jasne Gabrič, Tadej Špitalar.

                                                        

Glavna tema razprave je bil 3. osnutek Regionalnega razvojnega programa zasavske regije za obdobje 2014-2020. Svet se je odločil, da se opravi še en krog razprav znotraj odborov, občinskih svetov, podjetij, nevladnih organizacij in zainteresirane javnosti. Na osnovi vseh pripomb bo pripravljen že četrti osnutek, ki ga bo svet obravnaval in predvidoma sprejel na seji konec januarja 2015.

Svet se je seznanil tudi z delom sveta zasavske regije, ki ga sestavljajo zasavski župani, s sklepi sej razvojnega sveta kohezijske regije Vzhodna Slovenija in z izvajanjem dodatnih začasnih ukrepov razvojne podpore za problemsko območje z visoko brezposelnostjo Hrastnik, Radeče in Trbovlje.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X