-- OGLAŠEVANJE --

Na čelo Komunale Trbovlje začasno stopil Šurina

-- OGLAŠEVANJE --

Potem ko so trboveljski občinski svetniki včeraj za novega nadzornika v Komunali Trbovlje potrdili Bruna Šurino, je ta danes prevzel začasno vodenje javnega podjetja, do imenovanja novega direktorja. Javni razpis za tega je sicer odprt še do jutri. 

Imenovanje Bruna Šurine za člana nadzornega sveta v Komunali je precej vznemirilo svetnika DNK Jožeta Pustoslemška, ki se je vprašal, na podlagi česa ga je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja predlagala za ustreznega nadzornika, saj se po njegovem mnenju Šurina iz preteklih poslovnih zgodb ne more pohvaliti z dobrimi rezultati.

DNK pa da je “predlagala tri kandidate, med njimi strokovnjake s področja revizije in komunalnih storitev, a nihče ni bil dober”. Pustoslemšek je zato tudi predlagal, naj se Šurina, ki je bil med drugim direktor Fortune-Pil, nekdaj hčerinskega podjetja RTH, svetnikom s svojimi rezultati predstavi na eni od prihodnjih sej. 

Danes je nadzorni svet Komunale Trbovlje, ki ga vodi na predlog županje Jasne Gabrič imenovan Jože Klanšek, Šurino potrdil tudi za začasnega direktorja Komunale, vse do imenovanja novega direktorja. Spomnimo, da je eden osnovnih pogojev za novega direktorja najmanj 10 let delovnih izkušenj, poleg dokazil o izpolnjevanju osnovnih pogojev pa morajo kandidati k prijavi priložiti še program strokovnega dela in razvoja podjetja za štiriletno obdobje. 

Po naših informacijah so si zaposleni v javnem podjetju oddahnili, da so uradno dobili novega vodjo, ki bo lahko podpisoval uradne dokumente in zaposlil nujno potrebne nove kadre v strokovnih službah komunale, saj so bili delavci na terenu v zadnjem obdobju preobremenjeni. 

V pripravi nov odlok o ureditvi Komunale Trbovlje

Na občini Trbovlje so se medtem lotili tudi prenove odloka o ureditvi javnega podjetja Komunala Trbovlje in ga že za prvo branje na občinskem svetu precej prevetrili. Bistvena novost odloka je imenovanje oziroma razrešitev direktorja javnega podjetja s predhodnim soglasjem občinskega sveta, pa tudi sicer je v odloku zapisanih več točk, ko se odločanje predhodno zaupa občini ustanoviteljici oziroma občinskemu svetu. V tem ima trenutno še vedno večino županja Jasna Gabrič s svojo Listo Jasne Gabrič. 

Gabričeva je novosti v ureditvi delovanja Komunale Trbovlje utemeljila z večjo demokratičnostjo, saj med drugim imenovanje nadzornikov lahko predlaga tudi splošna javnost in ne zgolj politične stranke, na tri leta je predvidena revizija zunanje neodvisne hiše, direktor komunale pa naj bi določil tudi listine, ki bi jih označili za poslovno skrivnost. 

Medtem ko drugi svetniki na prvo branje predloga novega odloka niso imeli bistvenih pripomb, pa je se je Pustoslemšek obregnil v več členov dokumenta, ki je po njegovem napisan v škodo občanov, saj da bodo “komunalne storitve v prihodnje še dražje, ker se bodo nadzorniki in direktorji družbe nastavljali politično”. 

Župan in občinski svet pred nadzornim svetom?

Jože Pustoslemšek

Pustoslemšek je očital tudi izplačilo dobička občini, medtem ko morajo zaradi negativnega poslovanja izgubo z višjimi položnicami kriti občani, in “neverjetno moč, ki si jo z odlokom daje sebi kot županji”. “Zakaj imamo nadzorni svet, če o vsem odločajo župan in politika (občinski svet op.a.)?” se je vprašal Pustoslemšek. 

Gabričeva na drugi strani je Pustoslemšku vrnila očitek, da imajo strokovnjaki, ki so odlok pripravljali, s tem več izkušenj kot on, in da bi naštete komentarje lahko izpostavil že na komisiji za varstvo okolja, urejanje prostora in infrastrukturo, pa jih ni želel, češ da bo vse povedal na seji občinskega sveta. “To ni prav, ker komisije so za to, da se na njih diskutira,” je dejala Gabričeva. 

Ob tem je pozvala svetniške skupine, da do drugega branja še lahko pošljejo pripombe in komentarje na pripravljen predlog odloka. Da jih bodo poslali, je že na seji povedal tudi svetnik SD Milan Žnidaršič, sicer nekdanji direktor Komunale Trbovlje. 

SORODNI ČLANKI:

Novi nadzorniki trboveljske komunale sami direktorji: Še vedno pa podjetje nima “šefa”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --