-- OGLAŠEVANJE --

Ministrstvo planira ambulante za neopredeljene, zasavski zdravstveni domovi pa ne

-- OGLAŠEVANJE --

Na Ministrstvu za zdravje so v mesecu decembru pripravili pravilnik o delovanju ambulant za vse, ki nimajo izbranega zdravnika. Ideja, ki naj bi po Sloveniji zaživela z novim letom je še daleč od uresničitve. Po zdravstvenih domovih v Zasavju za vzpostavitev takšne ambulante ne vidijo smisla, edina takšna ambulanta v bližini bo v Radečah.

V skladu z objavljenim seznamom ministrstva za zdravje o organiziranju ambulant za neopredeljene paciente, ki velja od 1. januarja do 31. marca 2023, je bilo za Zasavje predvidenih pet takih ambulant. Po ena v Hrastniku, Zagorju ob Savi in Litiji ter dve v Trbovljah. Ena naj bi delovala tudi v bližnjih Radečah. A po pridobljenih podatkih vse kaže na to, da v Zasavju ne bo niti ene ambulante za neopredeljene bolnike.

Po besedah pomočnice direktorice Jožice Petrič, Zdravstveni dom Litija ambulante za neopredeljene zaenkrat nima v načrtu. V ZD Trbovlje se pacienti lahko v vsakem trenutku opredelijo in izberejo svojega osebnega zdravnika, pravi strokovni vodja Roman Kralj. Zato v Trbovljah takšne ambulante, kot pravi, ne potrebujejo.  Mnenju se pridružuje tudi direktor Zdravstvenega doma Hrastnik Muamer Mušić, ki pove da imajo na voljo še nekaj prostih mest za neopredeljene. Drži pa, da mest ni veliko. V prihodnosti tako vidi odprtje ambulante za neopredeljene kot možno rešitev na tem področju, čeprav konkretnih načrtov zaenkrat še nimajo.

Podobno je stanje tudi v Zdravstvenem domu Zagorje. “Mi smo se odločili, da trenutno te ambulante ne bomo postavili. Naši zdravniki so kljub doseganju kvote 1895 glavarinskih količnikov še vedno pripravljeni sprejemati paciente, tako da imajo lahko svojega izbranega zdravnika. Če bomo pa zaznali potrebo po tej ambulanti, bomo vsekakor naredili vse, da jo vzpostavimo. Seveda pa se bomo v takšnem primeru prej pozanimali pri našem kadru, v kolikšni meri so pripravljeni v tej ambulanti delati.” pove direktorica ZD Zagorje Saša Bajda.

Bodo pa danes prav na to temo imeli sestanek v Zdravstvenem domu Radeče, kjer se obeta odprtje ambulante za neopredeljene.

V Zasavju 5 ambulant za tiste, ki izbranega zdravnika nimajo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --