-- OGLAŠEVANJE --

Milijon porabili za sanacijo plazu, voda pa še vedno teče.

-- OGLAŠEVANJE --

Sanacijo plazu Novi dom so v Trbovljah zaključili v lanskem letu. Zgradili so sistem drenaž, s katerimi naj bi preprečili nadaljnji dotok podzemne vode na plazovito območje. Projektu so namenili skoraj milijon evrov, a voda še vedno teče, ogrožene so celo nepremičnine. 

Po zaključku del so se pokazale napake

Župan Trbovelj, Zoran Poznič

Na februarski seji Občine Trbovlje je župan Zoran Poznič opozoril, da pri saniranem plazu voda teče tam, kjer ne bi smela. “Plaz Novi dom je bil saniran, nekatere stvari pa še vedno niso v redu. Ogrožene so nepremičnine,” je sporočil Poznič. Nadalje je razložil še, da je informacija čisto nova in da bo pred ukrepanjem in zahtevanjem odgovornosti potrebno preveriti in ugotoviti, kje je prišlo do napake.

Iščejo primerno rešitev

Pred sanacijo enega najbolj obširnih plazov v občini Trbovlje, imenovanega Novi dom, so izvedli obširne geološke raziskave območja. Na podlagi rezultatov so nato izdelali projektno dokumentacijo, s katero so določili najboljše trase drenažnih reber, s katerimi bi zajeli čim večjo količino podtalne vode. “Med samo izvedbo pa smo ocenili, da enega drenažnega rebra zaradi bližine stanovanjskega objekta ni varno izvesti in smo zato spremenili še potek drugega drenažnega rebra. Zaradi vsega naštetega po sami izvedbi nismo uspeli zajeti vse podtalne vode na območju. Nekaj podtalne vode še vedno uide mimo drenažnih reber in se pojavi za obstoječimi garažami, zato bo potrebno neposredno nad garažami izvesti dodatno drenažno rebro, da zajamemo še preostalo podtalno vodo,” so sporočili iz Občine Trbovlje.

Trenutno iščejo rešitve, kako urediti drenažo neposredno nad garažami, da bi ulovili še preostalo podtalno vodo in jo kontrolirano odvodnjavali v obstoječo kanalizacijo, pravijo na Občini, kjer bodo, po besedah župana zahtevali odgovornost.

Začela se bo sanacija plazu v Trbovljah, danes POPOLNA zapora

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --