-- OGLAŠEVANJE --

Mesto Akrobatov bo unikatno, ker bo zeleno in energetsko samooskrbno

Pobudo za izdelavo občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Tehnološki park Mesto akrobatov, ki jo je podalo podjetje Dewesoft, bodo danes na občinski seji obravnavali svetniki in svetnice. Na območju parka, je razvidno iz obrazložitve pobude, bo na voljo več sto delovnih mest.

-- OGLAŠEVANJE --

Podjetji Dewesoft in Katapult trenutno skupno zagotavljata 200 delovnih mest. Polona Schmit iz Občine Trbovlje je v obrazložitev pobude zapisala še, da pomanjkanje prostora že zdaj ovira rast omenjenih podjetij, ki bosta v nekaj letih nujno potrebovala dodatne prostorske zmogljivosti in zato, da predlagajo sprejetje odloka o OPPN Tehnološkega parka. Območje Obrtno industrijske cone Lakonca v Trbovljah, je dodala, je ena redkih možnih lokacij v Sloveniji, ki ustreza vsem merilom za gradnjo zamišljenega tehnološkega parka.

Skupne storitve in najnaprednejše tehnološko znanje

Spomnimo, moderno Mesto akrobatov bo kampus skupnih storitev in proizvodnje za različne vrste izdelkov. Podjetjem bodo v mestu na voljo skupne storitve, kot so prototipiranje, testiranje, uporaba proizvodne opreme in prostorov, skladiščenje, pakiranje in pošiljanje, tudi računovodstvo, pravne storitve ter administracija. Kar pomeni, da se bodo podjetja lahko osredotočala na razvoj, trženje in prodajo ter si tako povečala možnosti za uspeh. V Mestu akrobatov bo možna uporaba strojev in naprav Dewesofta, Katapult Metala in Food proizvodnje. Skupni prostori bodo namenjeni srečevanju, sodelovanju in povezovanju strokonjakov različnih panog, različnih generacij in izkušenj. Organizirana bodo tudi skupna izobraževanja in dogodki.

Mesto akrobatov bo unikatna posebnost

Posebnost Mesta bo njegova ekološka nespornost, je zapisano v dokumentu. Zeleno in energetsko samooskrbno je posebnost, ki ga bo naredila unikatnega. Prav tako odprtost za šole, startup-e, posameznike, različna podjetja in na splošno povezovanje med izobraževalnim in gospodarskim sektorjem. Poleg tega naj bi bil zagotovljen tudi štipendijski sklad in ostala infrastruktura, kot so stanovanja, prometne povezave, izobraževanje, kultura in zabava ter šport in rekreacijske površine.

Po prvi obravnavi na občinskem svetu bo odlok o OPPN Tehnološki park Mesto akrobatov še 30 dni na javni razgrnitvi, v kateri bo organizirana tudi javna obravnava. O točnih datumih bo javnost obveščena z javnim naznanilom.

Mesto Akrobatov na 40.000 kvadratnih metrih. Danes nihče več ne reče: “Ah, v Trbovljah pa ne.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --