-- OGLAŠEVANJE --

Litijski župan nič več na zatožni klopi

-- OGLAŠEVANJE --

Okrožno državno tožilstvo je tik pred napovedano glavno obravnavo zaradi pomanjkanja dokazov umaknilo obtožni predlog zoper litijskega župana Francija Rokavca.

Očitali zlorabo pravic pri najemu kreditov za občino

Rokavcu so očitali kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic pri najemu kreditov za občino Litija, to je prikrivanje informacij finančnemu ministrstvu, zaradi česar je občina leta 2013 lahko najela dva kredita, čeprav je bila v resnici že prezadolžena.

6,9 milijonov evrov težka pogodba z litijijskim gradbenim podjetjem Trgograd je temeljila na kreditiranju projekta, in če bi jo občina predložila ministrstvu za finance, ji to ne bi izdalo soglasja za najem dveh kreditov v skupni vrednosti 4,5 milijonov evrov, saj bi bila občina ob upoštevanju pogodbe že prezadolžena.

Na glavni obravnavi so vsi, ki so bili poklicani za priče, pojem blagovnega kredita in javljanje zadolženosti občine finančnemu ministrstvu tolmačili različno.

Rokavec: “Odpuščam vsem akterjem, ki so vodili natolcevanja”

“Tudi tožilstvo je ugotovilo, da smo delali pravično, pošteno in zakonito. Vesel sem, da smo poleg zakonitosti dokazali, da se je bilo vredno boriti za dobre projekte v Litiji. Poleg tega pa vsi projekti SVC, centralna čistilna naprava in OŠ Litija, dajejo izjemne rezultate in so v ponos naši občini,” na umik obtožnega predloga odgovarja litijski župan Franc Rokavec.

“Vsem akterjem, ki so vodili natolcevanja, odpuščam v upanju, da bomo po tem poglavju lahko stopili skupaj in vsi delali za dobro Litije. Ta zgodba pravi, da nam država samo jemlje, če sami nismo dovolj iskreni v prizadevanjih za skupno dobro,” dodaja Rokavec.

SORODNI ČLANKI:

Litijskemu županu grozi zapor?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --