-- OGLAŠEVANJE --

Starejši na razglednega ali turističnega, letos prvič tudi mlajši na Hrastkov tek

-- OGLAŠEVANJE --

Tekači, ki se bodo organizirano na Kal podali v soboto, 20. aprila, bodo letos dobili mlajšo družbo. Organizatorji, ki pričakujejo 150 do 200 udeležencev, so k teku povabili tudi osnovnošolce in osnovnošolke, ki se bodo lahko podali na progo, ki bo dolga dober kilometer.

“Hrastkov tek bo namenjen osnovnošolkam in osnovnošolcem in bo potekal po kalski planoti,” nam je letošnjo novost predstavila Lara Jerkovič, ki je del organizatorske ekipe. Udeležence bodo razdelili v šest kategorij glede na spol in triado šolanja. “Najboljši mladi tekači v posamični kategoriji bodo prejeli pokal, seveda pa vsi udeleženci na cilju prejmejo medaljo in topli obrok,” je še dodala. Vabila so že razposlali po osnovnih šolah v Zasavju in okolici, beležijo pa že prijave hrastniških osnovnošolcev.

 

Ravnateljica Polona Dolanc

Nad novostjo so navdušeni na Osnovni šoli narodnega heroja Rajka v Hrastniku. Ravnateljica šole nam je zaupala, da so vabila z veseljem posredovali staršem svojih učencev. “Takšne odločitve absolutno podpiramo in želimo, da se prijavi čim več otrok. Če bo potrebno bomo tudi sami sestavili ekipo tekačev in jih odpeljali na dogodek,” je razložila Polona Dolanc, ki zagovarja aktivnosti v naravi.

Pokali pripravljeni za najboljše

Za mlajše tekače bo udeležba brezplačna, za malo večjo motivacijo pa organizatorji obljubljajo tudi pokale za najboljše. Vse udeležence na cilju čaka topla malica in dobra družba ob glasbi DJ Boža. “Skupno na prvi izvedbi Hrastkovega teka pričakujemo med 30 in 50 tekačev,” nam je zaupala Jerkovič in dodala, da se bodo osnovnošolci na tek po kalski planoti podali ob 10.15.

 

Hrastniški tek bo v vsakem vremenu, “muokr si tku al pa tku” pravi idejni vodja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --