today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.si1+1=2Ledenica in Rudar bosta postala središče mladih olimpijcev

Ledenica in Rudar bosta postala središče mladih olimpijcev

Danes se v Trbovljah prične Mlada olimpijada, največji zasavski rekreacijski športni dogodek za mlade. Odvijala se bo na Ledenici in v športnem parku Rudar, športne aktivnosti pa bodo spremljali tudi drugi s športom povezani dogodki. Vse aktivnosti so brezplačne, najboljši športniki pa bodo tudi nagrajeni. Začenja se z današnjo okroglo mizo, aktivnosti pa so iz tega tedna prestavljene na naslednji (zaradi vremena).

Mlado olimpijado že tradicionalno prireja Zavod za mladino in šport Trbovlje (ZMŠT), gre pa za projekt, ki je namenjen mladim in celotnemu lokalnemu prebivalstvu z namenom povezovanja, druženja in ohranjanja zdravega duha v zdravem telesu. V sklopu Mlade olimpijade bodo izvedli dva športna turnirja v košarki in futsalu, športni in mladinski program v športnem parku Ledenica in Rudar, na sporedu bodo tudi mini olimpijada, pa okrogla miza s športnimi strokovnimi sodelavci ter predstavitev novih oziroma posebnih športnih panog na Sejmu športa 2022.

Po epidemiji med mladimi še manj športa – kako se lotiti tega izziva?

Športni festival bodo otvorili danes ob 18. uri v Klubu ZMŠT z okroglo mizo s Športno zvezo Trbovlje in osnovnimi šolami oziroma njihovimi vodstvenimi in strokovnimi delavci. Govorili bodo o tem, kako mlade vključiti v športne aktivnosti, trenerji in predstavniki športnih klubov bodo predstavili svoj pogled, kako bi lahko Trbovlje v naslednjih letih zopet umestili na športni zemljevid. “Vse bolj namreč opažamo tudi v našem okolju, da se post-Covidno obdobje zrcali v splošno slabem stanju v športu in se v mnogih športnih panogah izrazito zmanjšuje interes otrok in mladine za ukvarjanje s športom. Trenerji in športni delavci z zavzetostjo poskušajo obrniti trend športnih uspehov na bolje,” pravijo v ZMŠT. 

Naslednji teden bo v športnem parku Rudar sledil Sejem športa 2022, na katerem se bodo mladi lahko pobliže spoznali s športnimi aktivnostmi, ki jih nudijo zasavska športna društva. Med drugim bo potekal šahovski turnir v prostorih šahovskega kluba in futsal turnir na zgornjem nogometnem igrišču.

Naslednjo sredo (21. 9.) pa se bo dogajanje prestavilo tudi v športni park Ledenica, kjer bodo najprej razkrili novo ime na mostu športnih junakov Trbovelj, otroci in mladina pa se bodo lahko preizkusili v balvanskem plezanju, šoli športa, skejt delavnici z Matjažem Bedenikom, kegljanju, pikadu in drugimi aktivnostmi. Na glasbenem odru bodo zbrane zabavali zasedba Take us back, Matej Hribovšek in plesalke ter plesalci Plesne šole Kattan. 

Mlado olimpijado bo v soboto prihodnji teden (24. 9.) sklenil košarkarski turnir 3×3, ki se bo od 10. ure dalje odvijal na gimnazijskem igrišču. Prijave za turnir so obvezne, prijavnica pa je objavljena na spletni strani ZMŠT. 

SORODNI ČLANKI:

Mlada olimpijada se po dveh letih premora vrača in vse je brezplačno!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...