-- OGLAŠEVANJE --

Lanski zmagovalec: “Mnogi so bili prvič v zasavskih hribih in se niso mogli načuditi, kako lepo naravo imamo.”

-- OGLAŠEVANJE --

V osrčju zasavskega hribovja – na sončni planini Kal se bo v soboto odvil Hrastnik Trail, gorski tek, ki bo prinesel točke tekmovalcem državnega prvenstva in dogodek za rekreativce ter tudi družine, katerim organizatorji obljubljajo, da bodo našli vsak nekaj za svoj okus. Prijavljenih je že blizu 150 tekačev, pričakujejo jih okoli 200.

Letos tudi novosti: barve, vmesne meritve

Gorski tek, ki bo predstavljal pokalno tekmo v disciplini gor/dol (prvenstvo Slovenije v gorskem teku) in Pokal Slovenije, bo potekal v okviru letošnjega Hrastnik Trail-a v sodelovanju z Atletsko zvezo Slovenije in AZS – gorski teki.

“Trenutno bi lahko rekli, da je zanimanje med profesionalci in tekači kar enakovredno, približno pol-pol, sploh s pridobitvijo tekme državnega prvenstva, ki bo pripeljala veliko več profesionalcev kot lansko leto. Vsekakor pa stremimo k temu, da vzpodbudimo čim več rekreativnih tekačev, da se nam pridružijo v naslednjih izvedbah dogodka,” pravi Miha Mirt, direktor Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik.

Po premierni prvi izvedeni tekmi v lanskem letu, se v soboto, 23. aprila 2022 obeta barvita novost – tekači bodo namreč imeli štartne številke barvno enotne glede na traso, ki si jo bodo zadali premagati.

Tekačem, gledalcem in navijačem pa bodo v soboto kot novost na vpogled tudi meritve vmesnih časov, ki jih bo možno v živo spremljati na zaslonu v štartno – ciljnem prostoru.

Gorski tek Hrastnik Trail ima štiri različne starostne kategorije, ki se dodatno ločijo še na moške in ženske; za trasi Turističnih 6 in Razglednih 12: rojeni po vključno letu 1983; rojeni med 1973 in 1982; rojeni med 1963 in 1972 ter 1962 in starejši.

Tri dni pred Hrastnik trailom blizu 150 prijavljenih

Lanskoletni zmagovalec Hrastničan Miran našel le besede hvale

Miran Cvet, absolutni zmagovalec trase Razglednih 12 na 1. Hrastnik Trailu

Zmagovalec premierne izvedbe Hrastnik Traila in večkrat odlikovani tekač v gorskem teku, Hrastničan Miran Cvet, kar ne more prehvaliti dogodka, ki mu je bil posebej zapisan v srce, saj je bila to njegova prva tekma na domačem terenu: “Preden je lani potekal prvi trail, sem tekmo nestrpno pričakoval in zadovoljen sem bil, da sem odtekel zelo dobro, vsekakor pa moram pohvaliti organizatorje, ki so se maksimalno potrudili – bili so, to je dejstvo, neizkušeni na tem področju, izkazali pa so se za vrhunske organizatorje že pri prvi izvedbi.

Sogovornik Miran obenem izpostavlja tudi navdušenje ostalih, ki jih pozna iz tekaških krogov: “Mnogi so bili prvič v zasavskih hribih in se niso mogli načuditi, kako lepo naravo imamo, k temu pa je še dodatna prednost, da je in štart in cilj v hribih,” še doda, upajoč, da se bo vendarle lahko, kljub natrgani mišici, do sobote pripravil in sodeloval na tekmi, ki mu kar dvojno veliko pomeni – ker gre za domačo tekmo in za državno prvenstvo.

Za profesionalne tekače, rekreativce in družine

Organizatorji so pripravili razgibano dogajanje, saj bo po jutranji registraciji tekačev sledil obvezen 10-minutni sestanek  in skupinsko ogrevanje, nakar bo glede na časovnico prvi štart tekme državnega prvenstva (12km), sledil pa ji bo štart 7-kilometrske mladinske tekme –  obe bosta imeli na vmesnih točkah tudi dve oziroma tri postojanke s pijačo in prigrizki.

“Hrastnik Trail je produkt skupnih interesov organizacijske ekipe, saj je bila ta ideja že dalj časa v mislih lokalnih tekaških navdušencev. Potrebna je bila le iskra za realizacijo.” (Miha Mirt, predstavnik organizatorjev)

 

Na Hrastnik Trailu, katerega bodo izvedli v vsakem vremenu – tudi v primeru padavin, bo poskrbljeno obenem še za družinsko kategorijo, ali kot ji rečejo v ekipi Hrastnik Trail: izlet v naravo za celotno družino. “V primeru lepega vremena pričakujemo tudi obilo radovednežev, ki si želijo pogledati profesionalce pri delu,” je optimističen Mirt, ki predvideva, da bo skupno število prijavljenih do samega štarta tekme zraslo do nekje 200.

Fotografije: Jernej Peklar, Atelje fotografije

SORODNI ČLANKI:

Hrastnik ima čisto svoj gorski tek!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Praznovanje trboveljskih potapljačev: Toni Mrak se pri 80 letih še vedno potaplja

Muhasta in nepredvidljiva Sava je zaradi svoje neraziskanosti izziv potapljačem. Veliki ljubitelj narave in povodnega sveta je DPD Trbovlje- Društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje,...
-- OGLAŠEVANJE --