9.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.siAktualnoKrožišče proti urgenci: S prihodnjim tednom prva dela

Krožišče proti urgenci: S prihodnjim tednom prva dela

Peto krožišče, ki se bo gradilo v Trbovljah in v sklopu katerega bo izvedena tudi obnova igrišča Partizan, je tik pred začetkom del. Izdano je bilo dovoljenje za zaporo, ki začne veljati s ponedeljkom, 10. januarjem. Se torej čez nekaj dni začnejo prva gradbena dela?

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pravijo, da ni nujno, da bo res tako. Izvajalcu gradbenih del, podjetju AGM Nemec, je bilo resda izdano dovoljenje za zaporo ceste, ki velja od 10. januarja, vendar pa “morajo izvajalci po podpisu pogodbe in uvedbi v delo (prevzemu projektne dokumentacije za gradnjo) pripraviti še drugo potrebno dokumentacijo za vzpostavitev gradbišča in pridobiti še potrebna dovoljenja, predno lahko vzpostavijo gradbišče in pričnejo z izvedbo del.” Zato lahko pride tudi do časovnega zamika.

Kaj pravi izvajalec del?

Skozi bodoče križišče bo med drugim olajšana pot reševalcem na nujnih vožnjah

Iz podjetja AGM Nemec so potrdili, da se bodo prva dela začela v naslednjem tednu, kdaj natanko pa bo znano, čim stečejo pogovori in dogovori s postavljavcem zapore CGP – o tem bomo seveda poročali tudi na ZON.si

So pa vsi izvajalci dolžni o spremembah prometnih ureditev iz naslova del dolžni obvestiti Prometno informacijski center za državne ceste, ki tudi organizira obveščanje o prometu. Postavljavci zapore bi morali javnost obveščati tudi na krajevno običajen, torej preko medijev, a se večinoma tega ne držijo.

Na Občini Trbovlje so zatrdili, da bodo občanke in občane pravočasno obvestili o spremenjenem prometnem režimu.

SORODNI ČLANKI:

Nov rondo v Trbovljah za hitrejši dostop do urgence

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X