2.5 C
Trbovlje
sreda, 7. decembra 2022
ZON.siAktualnoKmalu prva dražba za Medijske toplice

Kmalu prva dražba za Medijske toplice

Junija je predvidena prva javna dražba, na kateri bodo poskušali prodati več let propadajoče in zadolžene Medijske toplice.

17 upnikov prijavilo za dobrih 1,6 milijona terjatev

Stečajni upravitelj Igor Bončina.

“V zakonitem roku za prijavo upniških terjatev v stečajnem postopku je do 24. aprila 17 upnikov prijavilo svoje terjatve v skupni višini 1.642.106,21 evrov,” nam je povedal stečajni upravitelj Igor Bončina, ki bo do 18. maja izdelal osnovni seznam preizkušenih terjatev, kar pomeni, da bo šele takrat znan dejanski dolg podjetja in bodo rangirani tudi upniki.

Sledi kazenska ovadba

Bončina je potrdil, da bo v primeru Medijskih toplic podal kazensko ovadbo proti neznanim storilcem zaradi poškodovanja, demoliranja in odtujitve osnovnih sredstev in opreme stečajnega dolžnika, posledica tega je namreč zmanjšana vrednost stečajne mase in zato tudi manjše poplačilo upnikov.

Je pa v lasti hotela Medijske toplice, ki ne posluje že od leta 2009, poleg nepremičnin tudi 15 parcel, v skupni površini 22.730 kvadratnih metrov. Večinoma gre za parcele, ki niso urejene in nimajo dokončnih meja.

SORODNI ČLANKI:

Resnica o nakupu Medijskih toplic

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X