10.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoKmalu odprti za turiste

Kmalu odprti za turiste

V Hrastniku bo predvidoma junija letos odprl svoja vrata Turistično-informacijski center Hrastnik. Prostore bo imel v hrastniškem muzeju.

Hrastničani so uspešno kandidirali na javnem pozivu Partnerstva LAS Zasavje in pridobili za delovanje TIC Hrastnik skoraj 58.000 evrov sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Zaposlili bodo turističnega informatorja

Tina Moljk

Tina Moljk, direktorica KRC Hrastnik, ki je nosilec projekta skupaj s partnerji občino Hrastnik, Prosvetnim društvom Čeče-Hrastnik in podjetnikom Bojanom Bregarjem, je povedala, da postopki za TIC Hrastnik že potekajo po načrtih.

“Sama otvoritev TIC, ki bo imel svoje prostore v Muzeju Hrastnik, pa bo predvidoma junija. Pred tem moramo še urediti prostore, zaposliti turističnega informatorja, ki bo službo dobil za določen čas treh let, natisniti promocijski material …,” je pojasnila Moljkova.

TIC Hrastnik bo promoviral Hrastnik in regijo ter turistične ponudnike, se vključeval v različne dogodke v regiji in izven nje, razvijal nove ideje in nove turistične produkte, prispeval k razvoju turizma, aktivno sodeloval s turističnimi ponudniki in nudil informacije obiskovalcem Hrastnika. TIC Hrastnik bo odprt najmanj pet let.

SORODNI ČLANKI:

Kako bodo v Hrastniku poskrbeli za turiste

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...