-- OGLAŠEVANJE --

Kako bodo v Hrastniku poskrbeli za turiste

-- OGLAŠEVANJE --

Za promocijo Hrastnika, vodenje turistov in povezovanje hrastniških turističnih ponudnikov nameravajo v občini odpreti Turistično-informacijski center (TIC) Hrastnik.

TIC bo deloval v prostorih Muzeja Hrastnik, v njem pa nameravajo zaposliti eno osebo. S projektom so lani uspešno kandidirali na pozivu Partnerstvo LAS Zasavje, a zaenkrat še vedno čakajo na odločbo.

In kaj zanima turiste v Hrastniku?

V Hrastniku je po podatkih občine Hrastnik med najbolj obiskanimi točkami Steklarna Hrastnik, kjer izvajajo organizirane oglede in kreativne delavnice. “Povezali smo jih z različnimi hrastniškimi ponudniki, da svojo ponudbo nadgradijo in obiskovalce zadržijo na  območju čim dlje,” pravijo na občini.

Ena izmed priljubljenih točk je tudi Muzej Hrastnik, kjer želijo z delovanjem TIC dodati  “še več življenja”, zanimiv je tudi hrastniški mozaik v Mladinskem centru. Turisti pa radi obiščejo tudi Regionalni tehnološki center Zasavje, bazen, športne dvorane in planinske domove …

V ponudbo bodo vključili še nove aktivnosti

“Sodelujemo tudi z RTH, ki želi vključiti svoje kapacitete v turistično ponudbo, saj razvijajo tudi lastne programe. Predvidena je prenova tržnice in ploščadi pred tržnico za izvajanje različnih prireditev in dogodkov. V prireditve in promocije vključujemo tudi ponudnike domačih kmetijskih izdelkov,” dodajajo na občini Hrastnik.

Poleg tega nameravajo v ponudbo vključiti nove aktivnosti s poudarkom na rekreaciji in gibanju ter kulturnih dogodkih na turističnih točkah. Povezali se bodo tudi s prepoznavnimi osebnostmi iz sveta športa, kulture in podjetništva.

Že nekaj časa pa občina z razpisi namenja sredstva za sobodajalce. S finančnimi sredstvi in drugimi oblikami pa spodbuja tudi številne prireditve, kot so Festival Rdeči revirji, Funšterc, Etno festival, Kolesarski vzpon na Kal, Kmečke igre in številne druge.

Nosilec operacije TIC Hrastnik je KRC Hrastnik, v kateri sodeluje kot partner tudi občina Hrastnik. Vlogo so oddali na prvi javni poziv Partnerstva LAS Zasavje 28. februarja 2017, ki je operacijo potrdilo in jo maja lani oddalo Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Odločba še ni bila izdana. Sicer pa vrednost celotne operacije znaša 71.604 evrov, od tega je načrtovano sofinanciranje iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja 57.800 evrov in 13.805 evrov lastnih sredstev partnerjev.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Ekonomisti iz cele Slovenije obiskali Trbovlje

Gimnazijo in ekonomsko srednjo šolo Trbovlje so obiskali dijaki iz 21 ekonomskih šol. Da je dogodek namenjen druženju, zabavi in spoznavanju novosti dijakov, učiteljev...
-- OGLAŠEVANJE --