today-is-a-good-day
7.3 C
Trbovlje
petek, 1. marca 2024
ZON.siAktualnoKazensko bodo ovadili uslužbenko banke, ki naj bi komitentoma odtujila 20 tisočakov

Kazensko bodo ovadili uslužbenko banke, ki naj bi komitentoma odtujila 20 tisočakov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še:

PP Hrastnik

V torek so hrastniški policisti obravnavali dogodek, v katerem je pes pokončal mačko. Zoper lastnika psa sledi hitri postopek in prijava na Upravo RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Istega dne so izvedeli tudi za prijavo kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari, ko je znani osumljenec oškodovancu prerezal pnevmatiko na vozilu. Sledi kazenska ovadba.

V sredo so policisti v jutranjih urah obravnavali povoženje srne in od ogleda kraja prometne nesreče odstopili.

Nadalje so policisti obravnavali kaznivo dejanje, pri katerem je uslužbenka NLB komitentoma odtujila 21.600 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Popoldan so prejeli obvestilo o nevarni vožnji. Voznica naj bi vijugala po cesti. Navedeno so policisti izsledili in opravili alkotest, ki je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog.

V sredo popoldan je otrok nenadzorovano padel v bazen. Po nudeni zdravniški pomoči je bil odpeljan v nadaljnjo zdravstveno oskrbo. Sledi zbiranje obvestil in vsi potrebni ukrepi.

PP Trbovlje

V ponedeljek v dnevnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, pri katerem je neznani storilec oškodoval prijavitelja z več nakupi z njegovo kartico v vrednosti nekaj sto evrov. Sledi kazenska ovadba.

V torek okoli 7. ure so bili policisti obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na območju Trbovelj. Zaradi, do sedaj, neznanega vzroka je zagorelo v spalnici stanovanja, kjer sta se nahajali dve starejši osebi. Prostor pa je bil poln dima. Policist v civilu, ki je prvi prišel na kraj, je iz stanovanja rešil obe osebi. Zaradi vdihavanja dima sta bili odpeljani v ZD Trbovlje, prav tako je bila nudena zdravniška oskrba policistu. Medtem so policisti na kraju preprečili širitev požara, ki so ga do konca pogasili gasilci. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

V dnevnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru, kjer so ugotovili, da je prišlo do pretepa med tremi osebami. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper omenjene prekrškovni postopek.

V sredo so ob kontroli prometa ustavili voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg/l. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper njo bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru na eni izmed bencinskih črpalk, kjer je oseba žalila druge in se neprimerno vedla do osebja. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

Četrtkovo jutro so imeli v postopku tri osebe, ki so pri sebi imele manjše količine snovi, za katere obstaja sum, da so prepovedana droga. Po pridobljenih analizah bo sledil ustrezen prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

Prvi dan v tednu so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju. Za neznanim povzročiteljem in vozilom policisti še zbirajo obvestila.

Dan kasneje je občan je na policijsko postajo prinesel manjšo črno torbo z orodjem, katero je našel v Zagorju. Predmeti se nahajajo na policijski postaji Zagorje.

Obveščeni so bili tudi o prometni nesreči, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi z manjšimi poškodbami na udeleženih vozilih. Policisti so udeležencema izdali obvestilo o odstopu.

V sredo so bili obveščeni o povoženi divjadi na območju Hrastnika. Poginulo žival so odstranili z vozišča in obvestili pristojne službe za odvoz.

Policiste so v četrtek na območju Čemšenika obvestili o sproženem protivlomnem alarmu v stanovanjski hiši. Policisti so skupaj z lastnikom pregledali hišo in okolico, kjer pa znakov vloma ali poškodb ni bilo.

PP Litija

V ponedeljek okoli 14.30 ure je v naselju Spodnji Hotič prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Nastala je manjša materialna škoda.

Na policijski postaji se je zglasila občanka in naznanila kaznivo dejanje uporaba ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva. Pripravili so ustno ovadbo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

V torek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja tatvine, ki je bila storjena v stanovanjskem bloku, v naselju Litija. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so še prijavo suma kaznivega dejanja tatvine, ki je bila storjena v naselju Spodnji Log. Policisti tudi o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Litijski policisti so obravnavali kaznivo dejanje vloma, ki je bilo storjeno v stanovanjskem bloku, v naselju Litija. Policisti zbirajo obvestila, ugotovitve bodo predali na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so ta teden intervenirali tudi glede glede spora oziroma nadlegovanja. Zaenkrat še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V sredo so obravnavali primer, kjer so bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja nasilje v družini. Zaradi nevarnosti, da bo osumljeni ogrozil življenje in osebno varnost druge osebe, so mu izrekli prepoved približevanja. Primer še preiskujejo, sledi obravnava primera na tožilstvu.

Sum kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, ki naj bi se zgodil v naselju Litija, so policisti obravnavali v četrtek. Trenutno še zbirajo informacijo, nato bodo primer predali tožilstvu.

Okoli 10.30 se je zgodila prometna nesreča s pobegom. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika, bodo zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

V okolici Litije so policisti obravnavali vlom v pomožni objekt. Obvestili bodo tožilstvo.

Obravnavali so še primer, ko je voznica z vozilom trčila v divjad. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Po izpadu elektrike je iskra zanetila še požar

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...