-- OGLAŠEVANJE --

Kako je manager leta preoblikoval Steklarno

Andrej Božič je v Steklarno Hrastnik prišel leta 2010, ko je ta imela več kot pet milijonov evrov izgube in bila tik pred propadom, danes pa je slika povsem drugačna.

-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniška Steklarna je eno najuspešnejših zasavskih podjetji. Lansko leto so ustvarili več kot 55 milijonov prihodkov od prodaje. A pot od dna do vrha je bila dolga in zahtevna. Andrej Božič je s prihodom v Steklarno prinesel spremembe pri poslovanju. A pri tem ni zmanjševal števila zaposlenih. Leta 2009 je bilo v Steklarni 765, danes jih je 762. Božič je prepričan, da mu takšen uspeh brez ogromne pomoči in podpore prav zaposlenih ne bi uspel.

Ključna znanje zaposlenih in investicije

Enes Rakovic
Enes Rakovič, direktor proizvodnje.

»Zna videti kje je potencial, kje je znanje, znal je povezati vse enote med sabo in to izkoristiti,« Božičev način vodenja opiše direktor proizvodnje Enes Rakovič. Dodaja še, da je v svoji karieri v Steklarni zamenjal že nekaj direktorjev, a vse, z izjemo Božiča, je bilo potrebno v investicije v proizvodnji prepričevati. Božič pa je investicijam naklonjen, na kar kaže to, da so v posodobitev proizvodnje od leta 2010 vložili 35 milijonov evrov.

Spremembam pri vodenju so naklonjeni tudi zaposleni v proizvodnji, saj imajo kot družini prijazno podjetje zaposleni na voljo izredne dopuste, ko gredo otroci prvič v vrtec ali šolo. »Imamo tudi preventivni oddih, ob rojstvu otrok dobimo bone, poleg tega pa so tudi plače redno izplačane,« pove tehnologinja kakovosti Samira Demirovič.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostovoljka Karmen: 4 leta dela, lani vloženih 680 prostovoljnih ur, osebnostna rast – neprecenljivo!

Karmen se je v Društvo prijateljev mladine (DPM) Trbovlje vključila na pobudo znanke, ki je tudi prostovoljka in takoj so se ujeli. "Potegnilo me...
-- OGLAŠEVANJE --