17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.si1+1=2Kaj študirajo trboveljski občinski štipendisti

Kaj študirajo trboveljski občinski štipendisti

24 trboveljskih študentov je v letu 2016 prejemalo občinsko štipendijo, in sicer od 143 do 214 evrov, glede na dodatek za učni uspeh.

Štipendije niso vsi prejemali vse leto, saj študijsko leto ni enako koledarskemu. 12 štipendistom je konec lanskega septembra potekla pravica do štipendije. 11 prejemnikov štipendije je občini dostavilo potrdila o vpisu v višji letnik ali dokončanju študija. Ena štipendistka letnika ni izdelala, zato mora do avgusta 2017 štipendijo obročno vračati, so povedali na občini Trbovlje. Z zadnjim javnim razpisom je bilo tako za študijsko leto 2016/17 podeljenih 12 štipendij.

Pestri študijski programi

Trboveljski študenti, občinski štipendisti, študirajo na različnih fakultetah oziroma smereh. V študijskem letu 2015/16 so študirali management, specialno in rehabilitacijsko pedagogiko, zdravstveno nego, varstvoslovje, kemijo, notranjo opremo, krajinsko arhitekturo, razredni pouk, upravo ter japonologijo in nemcistiko. V študijskem letu 2016/17 pa tudi biologijo, elektrotehniko, družboslovno informatiko, splošno medicino, aplikativno elektrotehniko, Univerzitetno poslovno in ekonomsko šolo – brez smeri, razredni pouk, babištvo in kulturni turizem.

SORODNI ČLANKI:

Odločbe so že na pošti

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...