0.5 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualnoRadeški golaž zdravstva, politike in krajanov

Radeški golaž zdravstva, politike in krajanov

Včeraj zjutraj naj bi, na zahtevo občine, sklicali izredno sejo Sveta zavoda Zdravstvenega doma Radeče. Ker so bili na seji prisotni samo trije člani (od kar sedmih), seje niso izpeljali.

Ponovna seja je predvidena naslednji četrtek, nam je povedala namestnica predsednika sveta Zdenka Hudoklin Kržan in glavna točka bo problematika odstavitve direktorice zdravstvenega doma Ingrid Kus Sotošek.

Menda je šlo za šikaniranja, ustrahovanje, direktorici očitajo nepravilnosti – po drugi strani so na izredni seji pojasnili, da ustanova posluje dobro, župan Tomaž Režun pa ni povsem prepričan ali tudi transparentno.

Zato so se odločili za pridobitev pravnega mnenja, čemur pa nasprotuje TRS Radeče. Menijo namreč, da se pravno mnenje, ki bo obremenilo občinski proračun “ne pridobiva za to ali lahko vršijo nadzor, ampak kako ga ne bi bilo treba” so zapisali na FB strani.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi si direktorica izplačevala visoke zneske za delo v ambulanti in direktorovanje. Anonimnih obtožb, na katere se sklicuje župan, nismo uspeli pridobiti, tudi nikogar od zaposlenih, ki bi potrdil ali ovrgel očitano. Poklicali smo tudi samo direktorico Kus Sotoškovo, ki nam je obljubila, da bo po seji nadzornega odbora občine povedala kaj več, a se nam po več kot tednu dni, ni odzvala.

SORODNI ČLANKI:

Ustrahovanje, šikaniranje … Kaj se dogaja v zdravstveni ustanovi?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Bo 127 Trboveljčanov namesto neprofitne plačevalo tržno najemnino?

Najemniki Spektrovih stanovanj so se znašli v negotovosti: so še naprej upravičeni do subvencije neprofitne najemnine ali jim bo pripadala zgolj subvencija tržne najemnine?...
X