16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoJutri boste v Zasavju lahko ujeli naše kolesarske ase!

Jutri boste v Zasavju lahko ujeli naše kolesarske ase!

Jutri bo pravi dan za vse kolesarske navdušence Zasavja. Čeprav zasavske zvezde Primoža Rogliča ne bo v karavani kolesarjev Dirke po Sloveniji, bodo na 4. etapi dirke čez Zasavje kljub vsemu pedala na vso moč poganjali vsi drugi asi slovenskega cestnega kolesarstva, med njimi glavni favorit za skupno zmago Tadej Pogačar. 

Poleg prvega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja boste jutri dopoldan na zasavskih cestah in ulicah imeli priložnost videti, kako hitri so še Matej Mohorič, Luka Mezgec, Jan Tratnik, Jan Polanec, Matevž Govekar in drugi slovenski cestni kolesarji.

V Zagorju bo kolesarje pozdravil Pihalni orkester Svea

Foto: Kolesarski klub Zagorska dolina/arhiv Zon.si

V nizki start za ogled kolesarske karavane se boste lahko spustili po 11. uri. Pet pred uro bodo namreč kolesarji pognali kolesa v Laškem in pot nadaljevali do Rimskih Toplic in Dola pri Hrastniku, kjer bodo okoli 11.20 ure, v naslednjih 15 minutah pa bodo po hrastniški dolini pot nadaljevali po regionalni cesti mimo Trbovelj in naprej v Zagorje, kjer bodo predvidoma okoli 11.40 ure. Pri krožišču jih bodo Zagorjani pozdravili s Pihalnim orkestrom Svea Zagorje.

Profil etape

Jutrišnja 4. etapa Dirke po Sloveniji se bo po premaganh 152,4 kilometrih zaključila na Veliki Planini. Srednji del etape je ravninski, zadnji del pa bo najbrž odločil zmagovalca letošnje kolesarske dirke Po Sloveniji, napovedujejo organizatorji dirke.

Zaprte bodo ceste in priključek na Trojanah

Zaradi dirke bo v dopoldanskih urah zaprtih več cestnih odsekov in avtocestnih priključkov. Kratkotrajne popolne zapore bodo med 10.45 in 11.30 uro na relaciji Laško – Hrastnik, med 11.20 in 11.50 uro bo zaprta regionalna cesta za Savo na relaciji Hrastnik – Zagorje, med 11.30 in 12.20 uro pa bo za ves promet zaprta cesta Zagorje – Jesenovo – Izlake – Trojane.

SORODNI ČLANKI:

Dirkali so skozi Zasavje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X