19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoJavno pranje 'umazanega perila' med GD in občino

Javno pranje ‘umazanega perila’ med GD in občino

Kot smo poročali se je v začetku decembra po nareku slabe banke v stečaju znašlo podjetje GD Hrastnik, ki je nekoč zaposlovalo preko 100 ljudi. Direktor Iztok Slanšek očitke za žalostno usodo meče tudi na občino, kjer je delal takšne in drugačne usluge.

Dolgovi neplačnikov so krojili usodo hrastniškemu gradbincu, ki po besedah direktorja in lastnika ne ostaja dolžan nobenemu nekdanjemu zaposlenemu. »Vsako podjetje, ki gre v stečaj, to za lokalno skupnost ni nič dobrega« je ob našem klicu o stečaju dejal župan Miran Jerič.

Usluge pred volitvami

Slanšek je vidno razočaran nad situacijo ven povlekel tudi 'umazano perilo'. Češ naj bi sedanjemu županu Miranu Jeriču pred volitvami delal velike usluge. Našteje zgodbe kot so brodarski dom, razni gasilski domovi, pomoč pri nakupih gasilskih vozil in podobno. Sponzoriral je tudi hrastniško košarko, vse na ljubo županu, nam zaupa.

Jerič ostro zanika, da bi se osebno okoriščal: »Sigurno ne. Pri nobeni zgodbi se nisem osebno okoristil. Vse kar imam, sem plačal.« Še vedno je hvaležen, nadaljuje, Slanšku in GD Hrastnik, da je pripomogel pri mnogih sponzorstvih in donacijah, sam osebno pa ni nikoli prejel usluge, zatrjuje.

Ignoranca občine in banke

»Največje težave smo imeli z neposluhom občine in banke« pojasni Iztok Slanšek, ki na vprašanja, kaj naj bi občina storila, odgovarja: »Najmanj sodelovali bi pri organizaciji z najemniki, prevzeli določena stanovanja, pristopili k rušitvi samskega doma v Podkraju …« Slanšek bi si želel tudi pomoči pri gradnji trgovskega centra na Dolu, tja naj bi menda prišel Jager iz Rogaške Slatine, ki je pred letom dni za naš portal dejal, da je zemljišče predrago in da se v lokalne spore sploh ne bo vpletal.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...