14.8 C
Trbovlje
četrtek, 21. oktobra 2021
ZON.siAktualnoJavna skrivnost: na Vodenski bodo še letos začeli podirati?

Javna skrivnost: na Vodenski bodo še letos začeli podirati?

Čedalje glasnejše postajajo govorice, da bodo na Vodenski cesti v Trbovljah še letos začeli podirati in na novo graditi. Pogajanja za nakup zemljišč naj bi bila v zaključni fazi, a uradne potrditve še ni.

Za zemljišče na Vodenski še zbirajo ponudbe

V začetku marca se izteče peti poskus prodaje 11.500 kvadratnih metrov velikega zemljišča na Vodenski cesti, ki je v lasti podjetja Pilon center – v stečaju.

Stečajni upravitelj Peter Tanko pričakuje, da bo zanimanje za nakup: “Potencialni kupci spremljajo in čakajo primeren trenutek. Če v tem poskusu ponudb ne bo, sledi nov krog. Verjetno ponovno zbiranje zavezujočih ponudb, po še nižji ceni, takšna so pravila v stečajih.” Trenutno je zemljišče z nepremičninami vred naprodaj za 586.000 evrov.

Območje bivše STT naprodaj?

Ob omenjenem zemljišču se na Vodenski cesti nahajajo tudi nepremičnine, v katerih je pred stečajem poslovalo podjetje STTIM. Stečajni upravitelj je tudi v tem primeru Peter Tanko, ki pa nepremičnin ne more dati na dražbo, saj je bilo podjetje STTIM – v stečaju v njih zgolj najemnik.

Lastnik nepremičnin in zemljišča STTIM je namreč ljubljansko podjetje SOL Intercontinental, njegov prokurist je Peter Kotar, direktorica pa Barbara Kotar, ki sta tudi lastnika podjetja. Za komentar, ali podjetje res prodaja zemljišče in nepremičnine, v katerih je bila STTIM, nista bila dosegljiva.

Eurospin še vedno v igri

Že pred časom so nam v podjetju Eurospin EKO potrdili, da bo podjetje v prihodnosti zagotovo odprlo trgovino v Trbovljah.

Predstavnik podjetja Eurospin EKO Davor Mitrovič nam informacij o tem, kdaj se bo to zgodilo, še ni mogel dati. “Seveda si želimo priti tudi v Trbovlje, a na to vpliva veliko stvari, tudi birokracija. Več bo znanega čez mesec ali dva,” pravi Mitrovič.

SORODNI ČLANKI:

V mesto prihaja nov trgovec

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V novem litijskem jih bo do 160

V občini Litija po zastavljeni časovnici poteka gradnja novega vrtca - ta bo nadomestil sedanjo enoto Najdihojca, ki ima svoje prostore v več kot...