12 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.si1+1=2Izvajalec je znan, začenja se gradnja šole v Hotiču

Izvajalec je znan, začenja se gradnja šole v Hotiču

V Hotiču bodo kmalu zabrneli gradbeni stroji. Po tem ko so v poletnih mesecih položili temeljni kamen, je v sredo litijski župan Franci Rokavec, z direktorjem izbranega izvajalca Trgograd Tomom Kresom, podpisal gradbeno pogodbo za izgradnjo Vzgojno izobraževalnega objekta Hotič.

Že dolgo načrtovani projekt gradnje Vzgojnega izobraževalnega centra Hotič se bliža uresničitvi. Projekt za katerega prvi osnutek idejne zasnove sega v leto 2015 je dobil gradbenega Izvajalca. Investicijo, ocenjeno na 5,5 milijona evrov, bo gradilo podjetje Trgograd.

Podpis pogodbe napoveduje izgradnjo novih prostorov za potrebe predšolske in osnovnošolske vzgoje ter večnamensko dvorano s prostori za delovanje krajevne skupnosti, ki bo služila tako učencem kot vsem ostalim krajanom.

Do izgradnje VIO bo podružnična šola Hotič delovala nemoteno

VIO Hotič bodo gradili v dveh fazah, tako da bo tekom gradnje omogočena normalna uporaba obstoječe podružnične šole Hotič. Dotrajano zgradbo bodo po končani gradnji novega objekta porušili in na njeni lokaciji uredili igrišča in vrt. Uredili bodo tudi cestno povezavo ter parkirne prostore v okolici.

Če ne bo kredita, za hotiško šolo predviden zmanjšan obseg del – kaj to pomeni za novogradnjo?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...