-- OGLAŠEVANJE --

Če ne bo kredita, za hotiško šolo predviden zmanjšan obseg del – kaj to pomeni za novogradnjo?

-- OGLAŠEVANJE --

Do 1. septembra je odprto javno naročilo, s katerim Občina Litija išče izvajalca, ki bo zgradil novo podružnično šolo v Hotiču. Vzgojno-izobraževalni objekt (VIO) Hotič je ocenjen na 5,5 milijona evrov, Občina bi ga v višini dveh milijonov evrov financirala s kreditom, a ker ne vedo, če ga bodo pridobili, so se v javnem naročilu zavarovali tako, da bi obseg del lahko tudi zmanjšali. 

Na Občini Litija pojasnjujejo, da do konca javnega naročila ne pričakujejo, da bi pridobili kredit, saj bodo s postopki za njegovo pridobivanje pričeli šele po končanem razpisu. Kljub razmeram na trgu namreč pričakujejo, da bi kateri od gradbincev lahko ponudil tudi nižjo ceno od predvidene. Ocenjena vrednost novogradnje se je namreč tekom načrtovanja in vseh postopkov podražila za dobra 2 milijona evrov. “V kolikor bo ponudbena cena nižja od naših pričakovanj, bomo temu primerno tudi prilagodili zahtevek oziroma prošnjo za pridobivanje kredita. Gre za en kredit, ki je vezan na projekt in se bo po potrebi, odvisno od cene na razpisu, črpal v enem ali dveh letih,” so pojasnili na Občini.

Temeljni kamen so postavili že ob koncu šolskega leta.

Če kredita ne bo, bi sredstva poiskali v proračunu

Na vprašanje, kako bodo prilagodili gradnjo in kaj bi iz nje lahko izvzeli, če kredita ne bi pridobili, pa so odgovorili, da je “finančno stanje Občine Litija zadovoljivo in po potrebi lahko zagotavljamo tudi lastno udeležbo za ta projekt”. Kljub temu, da so v javnem naročilu predvideli tudi možnost zmanjšanega obsega del, namreč pravijo, da projekt predstavlja zaključeno celoto in je zato težko izločevati določena dela. “Lahko bi morebiti iskali rešitve vezane na opremo ali kakšne druge posamezne elemente, ne pa glede same gradnje,” so še dodali. 

Spomnimo, da je Občina Litija sicer temeljni kamen za novi objekt v središču Hotiča postavila že ob koncu šolskega leta, v primeru, da bo šlo v postopku javnega naročila vse po načrtih, pa bi z gradnjo lahko pričeli v jesenskih mesecih. Hotiški otroci bi tako v nove prostore vrtca in šole vstopili že prihodnje šolsko leto. 

SORODNI ČLANKI:

Temeljni kamen so postavili, zdaj še(le) v iskanje gradbinca, ki bo šolo zgradil

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --