-- OGLAŠEVANJE --

Iz slabih 200.000 na 2.000.000 evrov za Lakonco

Trboveljske svetnice in svetniki so na občinski seji potrdili spremembo proračuna za leto 2024, kjer so iz prejšnjih 186.000 evrov sredstva za ureditev Obrtno industrijske cone Lakonca dvignili na 2.000.000 evrov.

-- OGLAŠEVANJE --

Kar 11 mesecev so na Občini Trbovlje čakali na javni razpis Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj, na podlagi katerega so lahko oddali prijavo za izgradnjo OIC Lakonca in s tem spremembo občinskega proračuna. “Prvih 180.000 evrov je v proračunu že bilo namenjenih projektu Lakonca. Tako smo imeli sredstva za izdelavo potrebne dokumentacije, ki smo jo potrebovali za kandidiranje na razpisu. Ker predvidevamo, da bomo na razpisu uspešni, smo zdaj zagotovili še dodatnih 2.000.000 evrov za začetek gradnje. Torej ne gre za podražitev, le zagotovitev dodatnih sredstev za izvedbo del, ki bodo še v letošnjem letu,” nam je pojasnil Tadej Špitalar iz Občine Trbovlje.

Rezultate razpisa na Občini pričakujejo jeseni, trenutno je v teku javni razpis za izbor izvajalca del. V letošnjem letu tako že načrtujejo začetek izgradnje OIC Lakonca, zato so v spremembo občinskega proračuna vključili načrtovane odhodke za ta projekt. “Gre za največji investicijski projekt v zgodovini občine, OIC Lakonca bo obsegala 35 hektarov površin, ki bodo omogočila razvoj in širitev podjetij, med drugim tudi Mesta Akrobatov,” so sporočili iz Občine.

Spomnimo, na območju nekdanjega rudniškega prostora imajo na Občini Trbovlje namen urediti novo obrtno industrijsko cono v treh platojih. Gre za platoje, ki so na prostoru nekdanje deponije premoga TET. Kot osnovo je najprej potrebno urediti prostorske dokumente in območje komunalno opremiti. Na degradiranem rudniškem območju, bo potrebno tudi poskrbeti za sanacijo tal, da bodo ta primerna za temeljenje industrijskih objektov.

Sorodni članki:

Objavljen razpis, preko katerega gre v Zasavje skoraj 8 milijonov evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --